A szeretetnyelv-teszt
2017. november 21. írta: 7köznapi pszichológia tesztek

A szeretetnyelv-teszt

Szeretetnyelv teszt - Női Sikertréner Coach - Neked mi a szeretetnyelved?

Gary Chapman, a kommunikáció-pszichológia egyik úttörőjének nagy felfedezése az, hogy minden ember számára van egyfajta szeretetközlés, szeretetnyelv, amelyre gyermekkori neveltetése során, környezetétől és élettapasztalatainak következtében ráhangolódott.Ezen a nyelven képes leginkább érezni, hogy szeretik őt, és pont emiatt evidensnek veszi, hogy párja iránti érzelmeit is ugyanezen a csatornán tudja kifejezni. De vajon egy teljesen összeillő pár ugyanazt a szeretetnyelvet kell, hogy beszélje?

Az 5 szeretetnyelv, azaz az ELISMERŐ SZAVAK, TESTI ÉRINTÉS, SZÍVESSÉGEK, AJÁNDÉK, MINŐSÉGI IDŐ, mindenkinél más és más arányban lehetnek fontosak. Ismerek olyat, akit hidegen hagy mindenféle kedveskedés, ajándékozás, de egy fél óra osztatlan figyelemtől, beszélgetéstől teljes és szeretett embernek érzi magát. Arra érdemes odafigyelnünk, hogy megtaláljuk a saját és partnerünk szeretetnyelvét, és így - azáltal, hogy megkapja, amire vágyik - mindenki csordultig töthető boldogsággal.

Hogyan ismerjük fel saját szeretetnyelvünket?

Vannak, akik gondolkozás nélkül tudják erre a kérdésre a választ, mások számára viszont ez a dolog nem is olyan egyszerű. Érzehetjük úgy, hogy mind az ötre szükségünk van ahhoz, hogy szeretve érezzük magunkat, de előfordulhat olyan is, hogy gondolunk egyre, mégis megfeledkezünk (pl. neveltetésünkből származó gátlások miatt) egy másikról, ami igazán fontos nekünk.

Férfiak igen gyakran választják a testi érintést elsődleges szeretetnyelvnek, mivel erősebb a fizikai késztetésük a rendszeres együttlétre. A nemi vágy azonban élesen különbözik a szeretet iránti mély emberi szükséglettől. Nagyon sok házaspár vall arról, hogy miután sikerült rendbehozniuk érzelmi életüket, mert megtalálták és gyakorolták egymás szeretetnyelvét, rendeződött a szexuális életük is, tehát az érzelmek (szeretet) nélkül nem képes önmagában a szeretkezés nyújtani a szeretettség érzését.

Ha kíváncsiak vagytok arra, hogy nektek vagy párotoknak az 5 szeretetnyelvből melyikre és milyen mértékben van szükségetek, kattintsatok, és jó töltögetést kívánunk!

Hosonló cikkek a témában:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://7koznapi.blog.hu/api/trackback/id/tr9313344951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása