Könnyű préda? Milyen nőt keres a veszélyes támadó?
2017. szeptember 20. írta: M. Steinbach Annamária

Könnyű préda? Milyen nőt keres a veszélyes támadó?

Ragadozó az, aki les, megfigyel, és támad. Ragadozó az is, aki máson vezeti le a benne felgyülemlő dühöt. Aki nem empatizál, így nem is gondol arra, hogy árt másnak a viselkedésével, mert számára csak az fontos, hogy neki jó legyen. Akkor is, ha ehhez mást kell bántani.

Ragadozó az arrogáns és egocentrikus cégvezető, a mindenkin átlépő nárcisztikus társ, de ugyanilyen mérgező egy indulatos, irányításmániás családtag, szomszéd, de akár munkatárs is. Bennük az a közös, hogy bár érzelmi labilitásuk, elnyomó viselkedésük sérülések forrása lehet, és nyilvánvalóan nehéz az ellenük való küzedelem, legalább fel tudunk rájuk készülni, el tudjuk őket kerülni, munkahelyet tudunk váltani, el tudjuk őket hagyni, egyszóval van velük szemben esélyünk.

Képtalálat a következőre: „táskatolvaj”De mit tudunk tenni azokkal a ragadozókkal, akik a sötétben várják a megfelelő pillanatot, hogy támadhassanak? Hogyan vértezzük fel magunkat olyanok ellen, akik ismeretlenek (vagy legalábbis nem ismerjük a ragadozó arcukat)? 

Míg a cikket olvassuk, pár percre tegyük félre naivitásunkat, amely nélkül rideg és fekete-fehér lenne az amúgy alapjaiban színes és barátságos világunk. Koncentráljunk a tényekre, arra, hogy csak Budapesten évente közel 16 000 közterületen elkövetett bűntényt regisztrálnak, ebből pedig több száz a nők sérelme elleni erőszak. Amit mi tehetünk most, hogy felhasználjuk a pszichológiát eszközként, ugyanis az erkölcstelen támadók gondolkozása egy tőről fakad, ami modellezhető, összegezhető. Ugyan aszerint választotta ki 4 áldozatát a martfűi rém, 7 ártatlan, női elszenvedőjét a cinkotai bádogos, és ugyanaz motiválta mind a 4 gyilkossága során a százhalombattai gonoszt. Amit tehetünk mi, hogy felkészülünk, így esélyt adhatunk magunknak ahhoz, hogy elkerüljük a bajt. Ebben a cikkben olyan kutatások és szakértők eredményeit, véleményeit gyűjtöttem össze, amelyek segítséget nyújthatnak önmagunk megóvásában. A cikk némileg egyoldalúnak és helyenként ijesztőnek hathat, mivel nem titkolt szándékom az ördög ügyvédjét játszani az olvasó érdekében. 

Hogyan választ az emberi ragadozó?

Képtalálat a következőre: „oroszlán zebra csorda”Agresszor, támadó, predátor, mind-mind állatias viselkedésből fakadó szavak. Ha elképzelünk egy oroszlánt, amint éppen egy zebracsordát próbál becserkészni, mit gondolunk, melyik prédát fogja kiszemelni magának? Nyilván nem a legerősebbet, leggyorsabbat, sokkal inkább a gyengét, a legbiztosabban megszerezhetőt, a legkevesebb kockázattal járót. Ugyanígy gondolkodik az emberi ragadozó is. Agyában tudat alatt lefuttatja sajátos algoritmusát, amellyel legnagyobb valószínűséggel vihet végbe sikeres támadást. Mi, egészséges emberek nem érzünk rá erre az algorimusra, mivel máshogyan, normálisan működünk, emiatt egy veszélyes szituációban legtöbbször pont ellenkezően, sajnos tévesen reagálunk az agresszorra.

Lássuk, és fordítsuk át ezeket a hibás mechanizmusokat! A cikkben főként nőket érő támadásokat említek, mivel az esetek többségében ők vannak kitéve erőszaknak sebezhetőségük révén. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a következő instrukciók férfiak esetében nem lennének alkalmazhatók.

1. Ne öltözz kihívóan, mert úgy magadnak keresed a bajt!

Tévedés.

Képtalálat a következőre: „konzervatív 60-as évekbeli”Kutatók azt bizonyították, hogy nem csak a véletlenen múlik az, hogy egy agresszor kit próbál megtámadni. Az erőszakra készülő ember gondosan felméri, hogy kit, milyen esélyekkel győzhet le. Úgy tűnik, nem az a lényeg, hogy ki, hogyan öltözködik, vagy ki, milyen mértékű szexualitást sugároz. Egy kistermetű, miniszoknyás, kihívóan öltözködő nőn jobban átnéz egy támadó, ha az magabiztosságot sugároz, mint egy kabátot, bő nadrágot viselő, de félénken mozgó lányon.

A közvélemény úgy tartja, hogy a nőiesen, netán szexin öltözködő nők elébe mennek a bajnak. Tényleg így lenne? Kutatások azt igazolják, hogy koránt sincs szignifikáns összefüggés a vonzó öltözködés és támadás valószínűsége között. Az igazság az, hogy a támadó férfiak sokkal gyakrabban csapnak le olyan nőkre, akik konzervatív ruhát viselnek. A támadó szemében az a nő, aki provokatív ruhát visel, nagyobb valószínűséggel magabiztos. A magabiztosság azonban egy potenciális erőszaktevőnek egyenlő egy óriási STOP táblával. Ezzel ellentétben a visszafogott ruházkodású nőt megpillantva, az agresszor belső algoritmusában a szubmisszív, azaz elárendelhető felirat jelenik meg.

2. Lassan járj, tovább érsz?

Tévedés.

Egy lebilincselő, 80’-as években készült tanulmányban elítélteknek mutattak videó felvételeket nőkről, akik ugyanabban a metrómegállóban sétálnak. Arra voltak kíváncsiak, hogy melyiküket, és miért pont a kiválasztott nőt támadnák meg legszívesebben. A videón szereplő hölgyek járási stílusát megfigyelő csoport szinte kizárólag olyan nőket választott potenciális áldozatnak, akik lassabban sétáltak, mint az átlag. Hogy miért? Feltehetően azért, mert stílusukban így nem látszott, hogy sietnének valamerre, a céltalanság pedig bizonytalanságot sejtet. Érdekes módon a túl kicsiket vagy a hosszan elnyújtva, túl nagyokat lépő nők ugyanannyira vonzóak a kegyetlen férfiak számára, mivel a csoszogás, húzott járás azt az érzetet keltik, hogy az illető nem alfa típus, azaz nem irányító, így nagy valószínűséggel alárendelhető, elnyomható egyén.

3. Ne nézz a veszélyes emberre, mert felhívod magadra a figyelmet!

Tévedés.

Képtalálat a következőre: „lesüti a szemét”Sok nő azt gondolja, hogy a szemkontaktus felvétele egy férfival, mindenképp azt sugallja, hogy kontaktust szeretne az illetővel létesíteni. Emiatt ha valakit észrevesznek, hogy őket bámulja, akkor ösztönösen elfordulnak. És ez persze működik is abban az esetben, ha egy szimpla ismerkedést szeretnénk csírájában elfojtani, de sajnos éppen az ellenkező hatást váltja ki abból a férfiból, aki rossz szándékkal akar közeledni. Ha egy ilyen férfinak belenézünk a szemébe, az illető ebből azt az üzenetet kapja: látlak, és figyellek, erős vagyok. És pontosan ez az a figyelem, amit a támadó nem akar, mivel a legtöbb agresszor a váratlanság erejével szeret lecsapni, támadását pedig meg akarja úszni.

Ha úgy érzed, valaki ártani akar neked, emeld fel a fejed, és vedd fel a szemkontaktust. Húzd ki magad, és sugározz magabiztosságot. Érthető, ha ez nehéz feladat, mivel a helyzet kényelmetlen. Többünk ilyenkor legszívesebben összehúzná magát, elfordulna, és elosonna, mintha láthatatlan lenne. De vegyük észre, ilyenkor úgy viselkedünk, mint egy ragadozó elől elsurranni készülő, gyenge és törékeny préda. 

4. Ne állj szóba idegenekkel!

Igaz.

Képtalálat a következőre: „magabiztos járás”A támadó tisztában van azzal, hogy egy nő ösztönös reakciója a bajban, hogy sikít, és elfut. Ő pont ezek valószínűségét szeretné minimalizálni, ezért olyan helyzetet keres, ahol a legkisebb lehetősége lehet annak, hogy valaki észreveszi. Félrehívja az illetőt, megállítja, mindezt lehetőleg sötét vagy kietlen területen. Éppen ezért ha tehetjük, inkább tegyünk meg hosszabb útvonalat, de válasszuk a sűrűbben járt, kivilágított területeket. Ha már mindenképp muszáj a veszélyesebb utat választanunk, akkor várjunk be valakit, aki szintén egy irányba megy velünk. Ha megszólítanak, ne álljunk meg, hanem sétálás közben válaszoljunk, hogy sohase csökkenjen a fizikai távolság az illető és mi közöttünk. Ha egy rossz szándékkal közeledő ember minket szemel ki, akkor azzal, hogy úgy érzi, nem tud megállítani, fel is hagy nagy valószínűséggel a próbálkozással.

5. A hatodik érzék kamu, ne adj a megérzéseidre!

Tévedés

Sohase kérdőjelezd meg az intuícióidat, ha egy idegenről van szó. A támadást átélő nők többnyire arról számolnak be, hogy bár észlelték, hogy valami nincsen rendben, elnyomták ezt az érzést, és így váltak támadhatóvá. Egyszer egy 30 éves nő (nevezzük Évának) elmesélte nekem, hogyan úszott meg egy veszélyes helyzetet. Éva autója lerobbant, de egy idegen férfi hamar megállt az úton, és azonnal felajánlotta neki, hogy hazaviszi. Éva eleinte ragaszkodott ahhoz, hogy megvárja az ismerősét, de a férfi kedvességével meggyőzte őt. Bár azt mesélte nekem utólag, hogy minden porcikájában érezte, helytelen döntést hozott, és a férfi szemében is érzett valami természetelleneset, mégis elnyomta ezt az érzést. Rosszul tette. Éva úgy menekült meg, hogy kiugrott a mozgó járműből, miután a férfi egy erdei útra fordult félreérthetetlen szándékkal.

6. Törekedjünk a biztonságra, kerüljük a veszélyes helyzeteket!

Igaz.

Képtalálat a következőre: „kezedben a biztonságod alkalmazás”Amit kutatók tanulmányok, elemzések ereményeként kaptak, Joe Navarro, az FBI különleges ügynöke élesben tapasztalta meg sok-sok eset kivizsgálása során. Veszélyes személyiségek című könyvében többek között az alábbi gyakorlati tanácsokat adja.

- Ha valaki ismerkedni próbál veled, mindig légy körültekintő! Ha nem érzed magad egészen biztonságban, jelezd ezt, ne távolodj el a többi embertől. Egy egészséges felfogással rendelkező férfi megérti, ha nyilvánosan szeretnél vele találkozni, randizni.

- Soha, de soha ne szálljon be senki egy idegen kocsijába, mert ott vészesen lecsökken a menekülés esélye. Akkor se, ha fegyverrel kényszerítik, vagy fenyegetik, kiabáljon és próbáljon elszakadni, mivel még így is nagyobb valószínűséggel szabadul el, mintha engedelmeskedne, és bezárná magát egy térbe a támadóval.

- Amikor az utcán járunk, ne a földet nézzük, ne telefonunkat bújjuk, hanem nézzünk az emberek szemébe, lássák, hogy látunk.

- Határozottan és tudatosan járjunk, mert a figyelmetlen járókelő potenciális áldozat.

- Amikor az autónkhoz megyünk, mindig legyen egy kezünk szabad, és ha beszálltunk, lehetőleg zárjuk be az autónkat.

Képtalálat a következőre: „kezedben a biztonságod”+1 praktikus tanács: Töltsünk le egy biztonsági applikációt, mint például a KEZEDBEN A BIZTONSÁGOD alkalmazást, amely segítségével előre megadott személyeket vagy a rendőrséget egy gombnyomással vagy gyors mozdulattal riaszthatjuk vészhelyzetben.

Ahogy a cikk elején is említettem, a világ nem fekete-fehér, nem csak jó, és nem csak rossz. Nem szükséges állandóan árnyak után leselkednünk, ismerkedhetünk bátran új emberekkel, mert környezetünk alapvetően biztonságos, a bűnözés évről-évre csökkenő tendenciát mutat, és ha nyitott szemmel járunk, a legtöbb baj elkerülhető. Azonban arra kérem a kedves olvasót, hogy nyisson egy kis rekeszt agyában, és raktározza el az itt kapott információkat, hogy elő tudjuk kapni őket akkor, ha szükséges, mert olyankor saját biztonságunk lehet a tét.

 

Ha hasznosnak találtad cikkünket, és szeretnél hasonló, 7köznapi pszichológiai témákról olvasni, csatlakozz hozzánk Facebookon, és oszd meg ismerősiddel ezt a cikket, hogy minél többen ismerhessék meg az elkerülés könnyen elsajátítható, de annál fontosabb lehetőségeit.

 

 Forrás:

  • Navarro, J. (2015). Veszélyes személyiségek. Libri Kiadó, Bp.
  • Grayson, B. & Stein, M. I. (1981). Attracting Assault: Victims’Nonverbal Cues. Journal of communication, 1460-1466.
  • https://streetsmartwomen.com/what-makes-women-easy-victims-violence/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://7koznapi.blog.hu/api/trackback/id/tr5312879178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

erkölcsi hulla 2017.09.21. 13:28:47

Veszélyes világban élünk, minden 1,38. nőt megerőszakolnak, a kutatók szerint, a ragadozó életmódot élő neandervölgyi fekete urukhai férfiak. A kutatások ezt bizonyítják.

2017.09.21. 13:44:12

"Ne állj szóba idegenekkel"

"Törekedjünk a biztonságra, kerüljük a veszélyes helyzeteket!"

Csupa áldozathibáztatás ;) Legalábbis a feministák szerint.

"Ha úgy érzed, valaki ártani akar neked, emeld fel a fejed, és vedd fel a szemkontaktust." - ezzel igen nagy bajba lehet kerülni nem csak Kairóban, Delhiben vagy Oaklandben (igazi fekete bandák uralta város), hanem akár a Hős utcában vagy a Keleti pályaudvar környékén is. Bűnözőknél a kihívás jele a szembe nézés. Ha egy indiai vagy arab szemébe néz egy nő, pláne ha fehér, az felhívás keringőre.

Nem véletlenül tanítják a rendőröknek is, hogy ne a farkasszemet nézzenek azbeljárás alá vont személlyel, mert azzal csak eszkalálják a konfliktust. A veszély úgyis a kezek felől jön, azt kell nézni. Persze nem mereven, átfuthat a tekintet az arcán egyszer, hogy emlékezetünkbe véssük, de ne nézzünk a szemébe.
Nem mindegy, hogy a támadó egyik kezébe egy kés van-e vagy töküres kézzel akar megtámadni. Egy átlag nőt mondjuk egy 12 éves C-gyerek is lever... De inkább a kezeit nézd, onnan jön a pofon.

2017.09.21. 13:56:07

Vagy fogadjuk meg, amit Henriette Reker, kölni polgármester"asszony" mondott, miután tömegesen zaklattak mohamedánisták nőket szilveszter estéjén.

“It is always possible to keep a certain distance that is longer than an arm’s length,” Ms. Reker told reporters on Tuesday

Lefordítanám: tartson a nő legalább kartávolságot a támadóitól. Pofonegyszerű. Nyilván ha nem tud kartávolságot tartani az áldozat, az az ő hibája, hisz a polgármester megmondta, hogy MINDIG lehetséges egy kartávolságnál nagyobb távolságot tartani.

Amúgy meg nyilván az amerikai egyetemi kampuszokon orrba-szájba erőszakolják a nőket (nyilván ezért mennek oda dollár tízezreket kifizetve a tandíjra), hisz csak ott tüntetnek a nemi erőszak ellen. A harmadik világban láthatólag minden rendben ezen a téren :)

Ja, Szingapúrban nem ismeri a jog a házasságon belüli erőszakot. Tehát nincs ilyen jogilag és statisztika sincs róla.

Iszlám jog szerint pedig egy nő szava feleannyit ér a bíróságon, mint a férfié. Tehát szemtanúk kellenek a nemi erőszak bizonyításához, különben a nőt ítélik el paráznaságért vagy házasságtörésért.
De persze sok helyen az elkövető mentesülhet a büntetés alól, ha elveszi az áldozatát.

Bicepsz Elek 2017.09.21. 14:18:50

Alapbol hulyesegeket ir. Tobbfele tamado van: a sorozatgyilkos mas szemelyisegu, mint a sima "kanos" alkalmi eroszaktevo vagy az, aki az ismerosi/rokoni korben vadaszik. Vannak mas tipusok is, akik mas-mas okokbol tamadnak(stricik, akik ezzel betörik" a nőket). Itt ezek ossze vannak mosva. A sorozatgyilkos pl. alaposabban tervez(ezert nem is kapjak el sokaig). Az, hogy hogyan oltozik a no megint mas kategoria. Pl. Egy magassarkus miniszoknyas no lassaban jar, futni nem tud igy ha egyedul van idealis aldozat.
Leginkabb akkor tamad a tamado ha egyedul van a nő es nem segitenek neki. Ez a nokre is igaz.
youtu.be/M-K7yqm46NM

Bicepsz Elek 2017.09.21. 14:24:46

@karandash: Normalis orszagokban (nem democsokraciakban)azt tanitjak a rendoroknek, hogy ok verjek fejbe azt, aki veluk mer farkasszemet nezni. Egy afrikai fekete mondta, hogy az angliai/amerikai negereket(legalabbis a rajoskodokra gondolt)osszevernek siman Afrikaban(kiveve persze Del-Afrikat) a biztonsagi orok is ha ilyen pofaval mernenek nezni rajuk.
"Szingapúrban nem ismeri a jog a házasságon belüli erőszakot. Tehát nincs ilyen jogilag és statisztika sincs róla."
Magyarorszagon is Fodor Gabikaek eroltettek at ezeket a torvenyeket kb 1995-ben. Ettol meg ezek nem etalonok.

Hajdú Peter 2017.09.21. 14:25:53

Az eroszakert kizarolag a nok a hibasak, ha hagynak hogy szexeljenek veluk, akkor nem volna szukseg eroszakra.
Buntetni kene azt a not, aki eroszakra kenyszeriti a ferfiakat.

a nemzet fogatlan provokátora 2017.09.21. 14:30:33

Kocogj hátrafelé fordított arccal,és tarts kartávolságot! A német rendőrség tanácsai..:))
Ja, és ölelj magadhoz egy terroristát..:))

a nemzet fogatlan provokátora 2017.09.21. 14:33:17

@karandash: Bedobnám a nénit az oroszlánok közé, és folyamatosan ezt kiabálnám neki: - Tarts kartávolságot ! Tarts kartávolságot ! :))))

M. Steinbach Annamária 2017.09.21. 14:33:50

@Bicepsz Elek: Nagyon igaz, többféle támadó van, viszont mindegyikben az a közös, hogy nem akar lebukni. Így akár - idézem - "kanos, alkalmi erőszaktevő, sorozatgyilkos, ismerős/rokoni körben lévő", nem érdemes a kezdeményezésükre behódolással, meghunyászkodással reagálni. És nem, véleményem szerint nincs összekeverve az említett három kategória, mivel a cikk elején olvasható, hogy a következő mechanizmusok olyanok ellen lehetnek megoldások, akik nem a környezetünkből kerülnek ki. Ellenük mit sem ér a bátorság vagy magabiztosság, mert számukra más a motiváció. Azonban ha egy potenciális áldozatát kereső támadóról van szó, pszichológusok, kutatók és rendőrök is a magabiztos viselkedést javasolják.
Nagyon egyetértek a magassarkú, miniszoknyás nő és az izolált nő fokozott veszélyével kapcsolatban. Sajnos ez tényleg így van.

Terézágyú 2017.09.21. 14:37:13

Akartam írni, hogy milyen butaságokat beszél a cikkíró, pl. "A hatodik érzék kamu, ne adj a megérzéseidre!" - de aztán elolvastam a kommentelőket, akik meg baromságokat írnak, úgyhogy mindegy is...

a nemzet fogatlan provokátora 2017.09.21. 14:41:34

Az "áldozathibáztatás" természetesen csak abban az esetben adekvát, ha az elkövető migráns hátterű..

Ramil Safarov 2017.09.21. 14:45:31

Minden no azt szeretne, ha megeroszakolnak, legyurnek oket, ezert mutogatjak a picsajukat, segguket, melluket az utcakon, ha kell ha nem.

Segna 2017.09.21. 15:09:33

Látom csupa okos férfi érezte csak szükségét a kommentelésnek, nyilván széleskörű tapasztalataikra építve...
@karandash: "Ha úgy érzed, valaki ártani akar neked, emeld fel a fejed, és vedd fel a szemkontaktust." - ezzel igen nagy bajba lehet kerülni nem csak Kairóban, Delhiben vagy Oaklandben (igazi fekete bandák uralta város), hanem akár a Hős utcában ..."
A cikk a 7köznapi pszichológia blogon jelent meg, és hétköznapi problémákkal, támadási helyzetekkel kapcsolatban ad tanácsokat.
7köznapi nők nemigen járnak Kairóban Oaklandban, de a Hős utcát is nagy ívben kerülik sötétedés után, tehát kár volt ide okoskodni, jólértesült és kioktató stílusban megmondani, hogy mi a NEM a teendő...
ami pedig a
"Vagy fogadjuk meg, amit Henriette Reker, kölni polgármester"asszony" mondott, miután tömegesen zaklattak mohamedánisták nőket szilveszter estéjén." megjegyzésedet illeti, ízléstelen, nem idevaló és erősen önmentegető. Nem, sajnos nem csak a mohamedanisták (off ilyen nincs, van helyette a mohamedán off) ilyenek, és nem csak a niggerek meg a cigók. Fáj nem fáj, a "rendes fehér fiúk" közt is ott vannak az állatok, főleg ha egy kis pálinkától bátorrá isszák magukat.

Segna 2017.09.21. 15:14:11

@Terézágyú: "milyen butaságokat beszél a cikkíró, pl. "A hatodik érzék kamu, ne adj a megérzéseidre!"
Ha nem csak a vastag, nagy betűs részt olvasnád el kommentelés előtt, mert a szöveg folytatódik: "Tévedés
Sohase kérdőjelezd meg az intuícióidat, ha egy idegenről van szó. "
A megjegyzés második fele, ül... hülyeségeket kommentelnek, ostoba f*szok... ;-) csak azt nem tudom ez miért jó nekik? Talán a migráns, néger buzi stb. szavakért kiemelten fizetnek nekik...

Segna 2017.09.21. 15:17:51

@Ramil Safarov: provokációnak szánalmas, viccnek gyenge, ilyen hülye meg csak nem vagy? Ha igen, gyorsan szedd elő a kis piros piruláidat és vedd be, mert kikapsz a doktor bácsitól!
@Hajdú Peter: dettó.
Nem tart még a napközi? Sipirc vissza a matek házihoz! Hogy lesztek így aranyos zsíros hajú, lúdtalpas túlsúlyos informatikusok? (a nőgyülölet kevés, csak szólok)

FBEP_PSY 2017.09.21. 17:15:26

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
Itt van az a pont, hogy elválnak útjaink, ugyanis ezen a felületen az ilyen stílusú és tartalmú komment nem fér bele. Akkor sem, ha poén, jópofáskodás vagy csak szimpla provokáció.

erkölcsi hulla 2017.09.21. 17:19:23

Egyébként milyen aranyos, hogy a képen is az erőszakoló egy fehér fiatal férfi, mi más. Nem néger, nem argentín, nem afgán, hanem egy fehér kulturált férfi, amely rassz egyedüliként elismeri a női egyenjogúságot.
És meg is érkeztünk a PC shit és a döglődő nyugat témához, és a modern állásponthoz a fehér férfiakat illetően. Rabszolgák, munkáshangya, kussoljál elnyomó.

eßemfaßom meg áll 2017.09.21. 18:32:04

@Segna: "Látom csupa okos férfi érezte csak szükségét a kommentelésnek, nyilván széleskörű tapasztalataikra építve..."

Téged sokszor erőszakoltak már meg széleskörű módszerekkel vagy te se rendelkezel az általad elvárt tapasztalattal?

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2017.09.21. 19:12:58

Érdemes lett volna írni egy egymondatos összefoglalót, lévén, hogy az olvasók tekintélyes hányada - mint megtapasztalhattad- lényegében fogyatékos. Annyit talán fel tudtak volna fogni, hogy "Nem a kihívó nőket erőszakolják meg tipikusan, hanem a könnyű célpontnak látszókat."

Brix 2017.09.21. 19:21:24

Az utcai erőkaszos tàmadàsok 99%-àt a társadalom peremére szorult frusztràlt egyének: börtönből szabadultak, hajlàktalanok , " etnikum " vagy a migrànsok ( nyugaton) követik el...A legjobb amit egy nő tehet: legalàbb az olyan helyeket kerülje este egyedül, ahol ismerten sok szemét alak jàrkàl. Ha mégsem tudja elkerülni, akkor hívjon segítséget azonnal. Az àldozatot sokszor kifigyelik, így ha valami gyanúsat észlel, rögtön hívja a rendőrséget. Nem àrt egy gàzspray sem a tàskàban, amit gyorsan és figyemeztetes nélkül kell hasznàlni. Nekünk férfiaknak , meg oda kell figyelni a nőtàrsainkra , ha bajban làtjuk őket....A tàrsadalom férgeit meg ütni -vàgni kell...Én ha ott lettem volna Kölnben , biztos szétütöttem volna migrókat...Most a legfontosabb az lenne , hogy megakadàlyozzuk a migrók idetelepedését, mert az új teher lenne a tàrsadalomnak....

Brix 2017.09.21. 19:24:04

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: A nemi erőszakkal nem viccelődünk! Én azokat is megvetem, akik elviccelődnek ezen....

Lee Jun Ki 2017.09.21. 20:04:26

Azt nem tudom, hogy mennyire hasznosak ezek a tanácsok, mert még soha senkit nem támadtam meg és nincs is szándékomban ilyesmi. Ugyanakkor érdekes az a megállapítás, hogy az esetek többségében a nők vannak kitéve erőszaknak, miközben előtte már elhangzott, hogy a 16000 közterületen elkövetett bűntényből "több száz" nők ellen irányul. Bizony, az erőszakos bűncselekmények elkövetői és áldozatai is elsősorban férfiak. Nekem férfiként sokkal nagyobb esélyem van arra, hogy erőszakos bűncselekmény áldozata leszek, mind bármelyik itt kommentelő nőnek, bárhogyan öltözzön is. Arról van szó, hogy a társadalom sokkal elítélendőbbnek tartja a nők elleni bűncselekményeket, sokkal szörnyűbbnek, ha egy nőt támadnak meg, mintha ez férfival történik meg. Miért is?

fillérbaszó vadász 2017.09.21. 21:24:18

@a nemzet fogatlan provokátora: Valami olasz politikus picsa szerint meg tűrni kell ha a nőket megerőszakolják (persze csak a migrik esetében), mert szegény afrikai "menekültek" nem tudják, hogy azt nem szabad és törvénybe ütközik.

a nemzet fogatlan provokátora 2017.09.21. 22:29:38

@fillérbaszó vadász: Nem tudják?? Hát ez jó.. Érdekes, az ő kultúrájukban már az is atrocitást válthat ki, ha csak hosszabban ránézel a nőjére. Pár éve volt egy eset, ahol a muszlim férfi azért ütött meg egy "benszülött" európai fiút, mert az át akarta adni a helyét a muszlim férfi nőjének. Ennyi is elég volt a balhéhoz..
Nem a faszt nem tudják. Nagyon is tudják, hogy mit csinálnak, mint ahogy azt is pontosan tudják, hogy ebben a jelenlegi beteg , aberrált, a valóságtól teljesen elidegenedett Európában ezt különösebb kockázat nélkül megtehetik.
( Képzeljük csak el, ha száz évvel korábban történik ez a migránsinvázió, amikor tele volt Németország a frontról frissen hazajövő, katonaviselt FÉRFIVAL. Dugig lettek volna a kórházak, meg a temetők migiri kanokkal..)

erkölcsi hulla 2017.09.21. 22:31:25

@Brix:
"A nemi erőszakkal nem viccelődünk! Én azokat is megvetem, akik elviccelődnek ezen...."

- Ja, durvább, mint a gyilkosság, vagy a holokauszton viccelődés, ugyanis sérti a feminista társadalaom alapvetését ami:
- Áh nem írom le mert kitiltanak. De ki lehet találni.

erkölcsi hulla 2017.09.21. 22:34:08

@a nemzet fogatlan provokátora:
" jelenlegi beteg , aberrált, a valóságtól teljesen elidegenedett Európában ezt különösebb kockázat nélkül megtehetik."

- Persze hogy megtehetik. Mert arra szocializálják a nőket és a többi manginát, hogy a fehér férfi egy erőszakoló és nőelnyomó állat. Lásd ez a blog is.
Ellenben szegény elnyomott ahmed, és az iszlám hit, azt dédelgetni kell, mert tiszteli a nőket, és ugyanúgy elnyomott kisebbség mint a nők. Akiket minden fehér ffi meg akar erőszakosolni.

Segna 2017.09.21. 22:47:52

@erkölcsi hulla: retkes mangina írtad...
Hú, ez aztán frappáns! Ez marha gyerekes. Ha meg az avataromra célzol, nem manga.
Valami érdemi válasz? Ja, az nem megy?
Nem az erkölcsöd hulla, hanem az érvelésed. Érvelés? Szánalmas fröcsögés és agyatlan politikai mocskolódás. Remélem fizetnek neked ezért, mert ha ingyen csinálod... ;-)

Segna 2017.09.21. 23:09:24

@eßemfaßom meg áll: a tapasztalataimról annyit, hogy kedves rendes, amúgy csendes pasit kellett a buli után, miután nem értett a szép szóból, irgalmatlanul tökön rúgnom, h lebeszéljem a további lánctalpas széptevésről. Érdekes, h a többi táncpartnerem nem értette félre a táncot.
És igen, a hosszú évek tapasztalatai azt mondják, hogy jók ezek a tanácsok. Persze előretervező pszichopaták és elszántan rád vadászó ellen nem használnak, de a véletlenszerűen cserkelő, alkalmi dúvadak ellen, bevállhatnak. Az ösztönökre hallgatás különösen fontos. Ezt nem értik a pasik, mert a nők a testbeszédet, a hangszín megváltozását stb. Sokkal jobban érzékelik, mint a férfiak, és ezek mindig megváltoznak a támadás előtt. Csakúgy, mint szerelmi vallomás, hazudozás, sumákolás előtt ;-) jó ezekhez már inkább ismerni kell a paskót.
Tehát kéretik nem lenézni a tapasztalatokat. Megfizettük érte a tanulópénzt.

erkölcsi hulla 2017.09.21. 23:30:47

@Segna: félreértettél. Keress rá a szóra először, semmi köze a profilképedhez.

a nemzet fogatlan provokátora 2017.09.21. 23:32:03

@erkölcsi hulla: Hát ha ezt sugallják, nagyot hazudnak. Sztem egy ide érkező hithű muzulmánnak nagyon furcsa lehet, hogy a mi kultúánkban -a közbeszéd szintjén midenképp- a nőknek külön tisztelet, előzékenység jár. Ez az ő kultúrájukban nincs benne. Ahogy az sem, hogy egy nő adott esetben pofon üthet egy férfit, ha az tiszteletlen vele. Ez arrafelé teljesen elképzelhetetlen, míg a mi kultúránkban adott esetben elfogatható.
Az itteni férfi-női reláció egy totális kulturális sokk nem egy muzulmán számára. Többek között emiatt sem kellene erőlteti a tömeges betelepítésüket..

(Emlékezetes, hogy Irak megszállása után, ha a amerikaiak különösen meg akartak kínozni egy muszlim férfit, akkor nőket vetettek be, hogy hatványozzák a kínzás sokkhatását.Ez egy hithű, muzulmán férfi számára elképesztő, pokoli megaláztatás..)

M. Steinbach Annamária 2017.09.22. 08:06:29

@Lee Jun Ki: Az ENSZ meghatározása szerint "A nők elleni erőszak bármely olyan, a nőket nemük miatt érő erőszakos tett, mely testi, szexuális vagy lelki sérülést okoz vagy okozhat nőknek". A több száz tehát kizárólag azokra a bűncselekményekre vonatkozik, amelyeket nem egy pénztárca vagy autó, netán felesleges dulakodás okoz, hanem az, hogy a bántalmazót az illető női mivolta készteti erőszakra: pl. verésre, nemi erőszakra. Az ilyen bűncselekményeket főleg férfiak követik el, a felvezetőm ezért volt indokolt. Bár nyilván sok fordított eset is létezik, a statisztikák ezzel elhanyagolható számuk miatt nem foglalkoznak.

2017.09.22. 08:13:40

@Segna:
"megjegyzésedet illeti, ízléstelen, nem idevaló és erősen önmentegető"

Nem, a kölni polgármester megjegyzése volt ízléstelen és az erőszakolókat mentegető.

"7köznapi nők nemigen járnak Kairóban Oaklandban, de a Hős utcát is nagy ívben kerülik sötétedés után, tehát kár volt ide okoskodni, jólértesült és kioktató stílusban megmondani, hogy mi a NEM a teendő"

Ha harmadik világban is élnek hétköznapi nők. Pár milliárdan. Róluk se feledkezz meg. És a harmadik világ nem marad a harmadik világban, hanem már most is az európai utcánok, tereken tobzódik.
A Hős utca se marad a Hős utcában. Emlékszel a pécsi pszichológus csaj meggyilkolására? Ő is azt hitte, hogy pszichológusként majd irányítja a szituációt, kidumálja magát, aztán megerőszakolta, megölte egy nemodavalósi C-gyerek. Az se maradt a rezedaillatú kisfalujában, hanem elment bűnözni máshova.

A Távol-Keleten élek. Rengeteg itteni ismerősöm járt már turistaként Európában és mind arról számol be, hogy Olaszország drága és emberek szarnak az utcán, minden bűzlik a szartól, Franciaországban, Párizsban agresszív afrikaiak és arabok zaklatták őket és rettenetesen drága hely. Ezzel szemben Prágát, Krakkót, Budapestet imádták, mert olcsó, biztonságos városok. Ezt olyan emberek mondták nekem, akik százezreket költenek egy-egy európai turistaúton csak kajára. Innen én úgy látom, hogy Magyarország jól tette, hogy kirekesztette a migriket, mert a nemzetközi megítélése a turisták szemében ma: olcsó, biztonságos, szép ország.

"rendes fehér fiúk" közt is ott vannak az állatok, főleg ha egy kis pálinkától bátorrá isszák magukat." - tehát a kis számú fehér erőszakolóhoz importáljunk még egy olyan kultúrát is, ahol az erőszak alap, a mindennapok része, ahol a szent könyük szerint a nő szava a bíróságon feleannyit ér, mint a férfié. Olyan ez, mintha azt mondaná valaki, hogy van már influenzám, ami egy kisebb probléma, nem bánom ha mellé ebolát is kapok.

zizi77 2017.09.22. 09:29:18

@Lee Jun Ki: valamit félreértelmeztél!
Nem azt írták, hogy pár száz volt a nők elleni támadás, a többi meg férfiak ellen, hanem hogy ennyi volt a nemi indíttatású. Sima rablásban is valószínű több a női áldozat, hiszen könnyebb prédák, mint az életerős férfiak.

VaradiJanos 2017.09.22. 09:31:19

Azér van anyi támadás mer orr bán

Paracord 2017.09.22. 10:37:34

A kisugárzáson, fellépésen és megjelenésen nagyon sok múlik. A naív, félszeg és áldozatként viselkedő nők hamarabb lesznek célpontok. A másik: a kirivóan öltözködő, magányosan közlekedők szintén áldozatokká válhatnak.

Segna 2017.09.22. 11:01:14

@karandash: a hozzászólásodnak semmi köze a blogbejegyzéshez, erőltetett és politikailag tematizáló
de én vagyok a hülye, hogy eddig is válaszra méltattalak kicsi cerka
azért jó sz*r melód van neked...

Segna 2017.09.22. 11:12:04

@erkölcsi hulla: miután lemangináztál, írtad, hogy keressek rá a szóra először, semmi köze a profilképemhez.
Igazad van, alulművelt főemlős vagyok, én a mangákra asszociáltam, holott ez nőies férfit jelent. Gondolom sértésnek szántad, mert elé tetted a retkes jelzőt.
Félreértettél. Nem vagyok nőies férfi, sőt semmilyen férfi nem vagyok. 46XX - rohadt genetika.
Ez van kedves hulla. Ebből is kiderül, hogy egy hulla ne ítélkezzen elhamarkodottan, sőt sehogy se. Egy hulla hagyja a nőknek szóló blogokat a nőkre, és menjen ezen a szép hétvégén horgászni, bicajozni, vagy vigye a családját, nőjét/pasiját/mangináját/kutyáját kirándulni, az oszladozó erkölcseit a retkes monitora előtt hagyva.

szánmonoxid 2017.09.22. 11:31:04

Nem tudom, ragadozónak számít-e, aki ennyire pocsék helyesírással ráerőlteti magát a netes közösségre.

Az első lépés a gyógyulás/növényevővé válás útján: a helyesírás-ellenőrző F7-tel indul. Szinte minden programban.

szánmonoxid 2017.09.22. 11:56:07

"nem titkolt szándékom az ördög ügyvédjét játszani az olvasó érdekében"
Nem lenne ám hülyeség megtanulni a kifejezések jelentését, ha már használjuk azokat.

Az ördög ügyvédje (advocatus diaboli) a gonoszt védi, eredete, hogy a szentek csodatételeit stb. támadja, és vele szemben kellett bizonyítani az isten ügyvédjének (advocatus Dei), hogy az pl. mégis csoda volt.

Aki ennyire műveletlen hülye, mint a cikk elkövetője, tényleg miért akar észt osztani?

commentes nikk 2017.09.22. 12:44:01

@szánmonoxid: nem a posztert akarom védeni, de amit írtál, az az "ördög ügyvédje" kifejezés eredete, a mai, általánosan használt értelme pedig: "Az ördög ügyvédje az az ember, aki egy vita vagy beszélgetés előrehaladásához, vagy egy gondolat kifejtéséhez, egy, a normának ellentmondó véleményt képvisel. Általában egy érv teszteléséhez használják, hibái kiküszöbölésére. Eredete a középkorból származik, melyben az ördög ügyvédjének nevezett illető egy kanonizálás ellen szólt, így felfedve az esetleges szentté avatás ellen szóló érveket." Wikiről szedtem, de ezer más helyen is megtalálod.

erol 2017.09.22. 13:44:52

@karandash: "
A Távol-Keleten élek. Rengeteg itteni ismerősöm járt már turistaként Európában és mind arról számol be, hogy Olaszország drága és emberek szarnak az utcán, "
Nem kell mindent elhinni.

szánmonoxid 2017.09.22. 13:49:17

@commentes nikk:
És itt szerinted mit ördögügyvédjéskedik?

Bambano 2017.09.22. 14:01:32

"ebből pedig több száz a nők sérelme elleni erőszak.": hogy lehet nők sérelme ellen erőszakolni?

a hivatalos szóhasználat: nők sérelmére elkövetett erőszak.

erkölcsi hulla 2017.09.22. 14:52:40

@Segna: Még mindig teljesen tévúton jársz, de most már segítek, mert elszomorítasz.

www.ferfihang.hu/2016/04/14/manginak-a-nok-hasznos-hulyei/

Segna 2017.09.22. 14:56:05

@erkölcsi hulla: ilyen mélyre én már nem megyek le ne haragudj, keszon beteg leszek...
neked is rendes könyveket kellene inkább olvasnod, nem ilyen hülyeségekkel mérgezni a cortexedet, de ki vagyok én, hogy ápoljam tehullaságodat, nem gyógypedagógiai a diplomám...

szánmonoxid 2017.09.22. 15:30:43

@Segna:
Hát nem biztos ám, hogy ő beszél kettőtök közül hülyeségeket.

eßemfaßom meg áll 2017.09.22. 15:50:34

@Segna: A rövidebb válasz ugyanezzel a tartalommal ez lett volna tőled: "Nem"

Ezüstliliom 2017.09.25. 09:42:33

Ez a sok migráncsozó miért nem megy a politikai topikokba, és hagyja békén a normális embereket??? A hócipőm tele van már velük.:/

Ezüstliliom 2017.09.25. 09:46:07

@szánmonoxid: "Aki ennyire műveletlen hülye, mint a cikk elkövetője, tényleg miért akar észt osztani?"

Szerintem bagoly mondja... Egyáltalán miért pocsékolsz időt egy olyan blogra, ami ennyire méltóságodon aluli?

Távoli Fitymacsattogás 2017.09.26. 21:13:37

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: "Én egyszer erőszakoltam meg nőt."

Az nem számít erőszaknak, mert anyád beleegyezett.

Irbisz 2018.11.26. 16:08:42

@Segna: Nem kell mindenütt agyhalott orbanista bértopikolókat sejteni, egyszerűen ostoba barmok. Az emberi butaság és tájékozatlanság nagyon sok mindenre magyarázat. Továbbá jó magyar szokás szerint minél hülyébb valaki egy témában, annál nagyobb arccal osztja az észt.
süti beállítások módosítása