Tényleg minden nő macsó férfit akar?
2018. augusztus 20. írta: Frank Bozoki Eszter

Tényleg minden nő macsó férfit akar?

be6cba8b-724f-4a7a-be92-aac0fe61c5f9.jpegA macsó férfiak valahogy azonnal kitűnnek társaik közül. Tartásuk, járásuk, tekintetük felsőbbrendűséget sugároz. Olyanok, mintha egy kaszttal férfi társaik felett állnának. Előfordulhat, hogy objektív tulajdonságaik alapján nem is feltétlenül vennénk őket észre, de magabiztosságot sugárzó nonverbális jegyeik mégis elhitetik a környezettel, hogy ők bizony első osztályú  portékák a szerelmi piacon.
Na de lássuk, hogy hogyan is viszonyulnak a nők az ilyen típusú férfiakhoz? Mit várnak tőlük valójában? Kinek imponál ez a felsőbbrendű férfiasság?
Petra és Zsuzsi két teljesen ellentétes álláspontot képvisel: 
‘Én mindig tudtam, hogy mit várhatók az ilyen típusú férfiaktól. Egy jó szex, az ok! Egy rövidebb viszony még szintén belefér! De komolyan azt gondolja bárki, hogy egy ilyen férfi majd megallapodik mellette?! A szórakozáson kívül sosem terveztem semmi komolyat- családot, gyereket- egy szoknyapecérrel.’ (Petra, 36). ‘Attól, hogy valaki nagyon erőteljes férfiasságot sugall, lehet hűséges társ és megbízható apa! Bálint azt mondta nekem, hogy még sosem szeretett ennyire senkit és értem kész megváltozni! Én hiszek neki! (Zsuzsi, 32) 
Nem tisztünk Zsuzsi és Petra között igazságot tenni, de izgalmas elgondolkodni azon, hogy van-e bármi olyan jellegzetesség, amiért egyes nőket mágnesként vonzzanak a macsók, míg mások fejvesztve menekülnek tőlük! 
Humán jellegzetességekről gondolkodva sosem hagyhatjuk figyelmen kívül az evolúciót, és az erre épülő evolúciós pszichológiát. Ha belegondolunk, a természetben a legerősebbnek tűnő hímek genetikai felsőbbrendűséget sugároznak. Azon túl, hogy erejük által képesek riválisaikat leszerelni, a nőstények is az alfahímekhez vonzódnak leginkább. Az ember esetében is vannak férfiak, akik kifejezettebb maszkulin jegyekkel bírnak, míg mások vonásai lágyabbak. Ezeket a markánsabb jegyeket, mivel a magasabb tesztoszteron szint következményei, tesztoszteron markereknek nevezzük. Ugyan a magas tesztoszteron szint meglehetősen megterheli az immunrendszert, ami tulajdonképpen hátrány lehetne, mégis azt az adaptív összhatást kelti, hogy az erős megterhelés ellenére kiváló külsejű, jól funkcionáló férfiakról van szó, akik megbirkóznak a tesztoszteron okozta immunrendszeri gyengítéssel. Egy nő szemszögéből ez természetesen vonzó lehet, hiszen az ilyen férfi az utódok számára is hasonló genetikai állományt továbbít, illetve képes is lesz megvédeni családját. 
 
Tényleg ilyen egyszerű és evidens lenne a folyamat?
Lássuk, hogyan jelenik meg a fent leírt folyamat a nők valódi választásaiban:
Egy kutatásban arra voltak kíváncsiak, hogy függ-e bármitől, hogy egyes nők nagyon maszkulin partnert választanak, míg mások nem. A kutatók számítógép segítségével módosították egy férfi fotóját úgy, hogy az egyik képen megjelenjenek a tipikus tesztoszteron markerek- erős arccsont, kiemelkedő szemöldök, erős áll-, míg a másikon lágyabb vonásokat hoztak létre. A nőket választásaik alapján nem lehetett egyértelműen egyik vagy másik csoportba sorolni, mert a választásokat sokkal árnyaltabb szempontok befolyásolták: 
  • Peteérés idején, amikor nagyobb a genetikai állomány jelentősége a legkifejezettebb, a maszkulinabb képet választották inkább a nők. Ezt az összefüggést egy idén megjelent kutatás egyébként erősen megkérdőjelezi: az ottani eredmények ugyanis azt mutatják, hogy a nők a ciklus közepén nem választják inkább a macsókat, hanem általánosabban nyitottabbak a férfiak irányába, amikor termékenyebbek.
  • Ugyanakkor, ha nyíltan rákérdeztek a nők preferenciájára, akkor a megkérdezettek inkább nyilatkoztak úgy, hogy rövidtávú, leginkább szexről szóló kapcsolatot képzelnek el egy ilyen típusú férfival.
  • Amikor a nőknek fertőző betegség rizikója alapján kellett dönteniük, akkor ismét a macsósabb férfit választottak- feltehetőleg ismét a tudattalan genetikai szempontok miatt miszerint nekik jobb az immunrendszeri védekező képességük, mint kevésbé férfias társaiknak.
  • Érdekes egyébként, hogy az alacsonyabb szocioökonómiai státuszú nők inkább kedvelték a lágyabb vonású férfiakat, illetve, amikor az agresszió vált szemponttá, akkor ismét a femininebb férfiakra esett a választás, mert velük kapcsolatban feltehetőleg kevésbé asszociálódik párkapcsolati agresszió. 
4ba6b9fc-f86f-4ada-93ef-289c307bad62.jpeg
Egy későbbi kutatás a tesztoszteron-immunrendszer hipotézist is megkérdőjelezi: a kutatók inkább a testsúlyt kapcsolják össze az immunrendszerrel és azt feltelezik, hogy az alacsony vagy túlsúlyos egyének feltételezett immunrendszeri esendősége miatt vonzóbbak az átlagos súlyú, sportosabb férfiak. Kutatásukba 69 európai férfit vontak be, 65 százalékuk egészséges testsúlyt, 4 százalék sovány és 31 százalék túlsúlyos. A testsúly mellett az összes résztvevőnek megmérték a tesztoszteron szintjét is, illetve megnézték, hogy az egyes férfiak szervezete milyen erős immunválaszt ad egy kapott oltásra. ( Az erős immunválaszt adó résztvevők szervezete több antitestet termelt az oltás hatására). Ezután 29 európai nő értékelte a férfiak vonzerejét alsónadrágos képeik alapján. Az összes résztvevő nő a menstruációs ciklusa azonos pontján tartott.Az eredmények ellentmondtak a korábbiaknak:
  • A nők választását sokkal jobban előrejelezte a testsúly, mint a maszkulinitás, vagyis az egészséges súlyú férfiakat sokkal vonzóbbak találták. Egyébként nekik volt a legerősebb az immunrendszere is, ami lehetséges, hogy tudat alatt  hatással volt a preferenciára.
  • Külön érdekesség, hogy ebben a kutatásban a szakemberek szorosabb kapcsolatot találtak a testsúly és a tesztoszteron, mint a férfias jegyek és a tesztoszteron között, ami megkérdőjelezi a tesztoszteron évtizedek óta fennálló domináns szerepét. 
Egy újabb vizsgálat 15 éven keresztül kutatta 500 nő párválasztási preferenciáit. Itt már a kutatók egy fényképeknek nem csupán 2 verzióját, hanem fokozatos változatait készítették el a nagyon maszkulintól a nagyon femininig, és a résztvevő nőknek egyenként kellett a képek vonzerejét értékelni. Általánosságban az derült ki, hogy a nők a mérsékelten maszkulin férfiakat kedvelik a legjobban, míg a nagyon macsós vagy nagyon nőies férfiak kevésbé vonzóak.A válaszokat atfésülve ugyanakkor világossá vált, hogy a férfias jegyek kedveltsége nagyban függött a válaszadó nő jellemzőitől: 
  • Azok a nők, akik szexuálisan nem kizárólag ferfiakhoz vonzódnak a femininebb férfiakat vonzóbbnak, míg a nagyon macsósat kevésbé találták hívogatónak.
  • A választást az is befolyásolta, hogy a nő mennyire találta önmagát vonzónak: az önmagukat nagyon vonzónak értékelő nők számára egyáltalán nem volt csábító egy nőies vonásokkal rendelkező férfi. 
  • Az önmagukat mérsékelten vonzónak és kevésbé vonzónak értékelő nők a mérsékelten maszkulin férfiakat találtak legcsábítóbbnak, míg a macsókat e kevésbé érzékeltek vonzónak.
  • Érdrkes szempont egyébként, hogy azok a nők, akik jobban undorodtak és tartottak  valamilyen fertőzéstől, a nagyon macsó és a nagyon feminin férfiakat egyaránt elutasították. Előbbinél feltehetőleg a feltételezett nagy számú szexuális partnerek okozhatják a félelmet, míg utóbbinál az asszocialt gyengébb genetikai állomány.
Sokszor találkozom visszautasítással, amikor emberi jelenségek bemutatásakor az állatvilágból merítek példát, mintha degradáló lenne az összehasonlítás, miközben természetesen magam sem gondolok a folyamatokban teljes egyezést, de jól láthatjuk például a mostani cikkben is , hogy bár a humán társadalom jellegzetességei hatással vannak a párválasztásra, de az evolúció nyomai rendre felfedezhetők az emberi viselkedésben. 

Ha érdekel a pszichológia közérthető nyelven, csatlakozz hozzánk a 7köznapi pszichológia Facebook oldalán.    

Forrás: 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://7koznapi.blog.hu/api/trackback/id/tr8214189907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.08.21. 09:53:22

es az index fooldalon miert egy osb*zi kepe van, ha mar macsokrol beszelunk?

Keménytökü 2018.08.21. 10:03:29

Minden csaj vonzódik a "rosszfiúkért" Csak van aki bevallja és van aki nem! Akinek esze van az nem sétál bele olyan csapdába, amiből aztán nehéz vagy egyáltalán nincs kiút!

Edmonton2 2018.08.21. 10:47:16

"Sokszor találkozom visszautasítással, amikor emberi jelenségek bemutatásakor az állatvilágból merítek példát, mintha degradáló lenne az összehasonlítás", mindez 160 évvel a Fajok eredete után... Katasztrófa. Amit érdemes lenne kutatni, és érdekelné az embereket, azt nem támogatják.

szepipiktor 2018.08.21. 11:10:22

Örülök az írásnak, annak ellenére, hogy azért alapból bulvár, mert miért akarna MINDEN nő ilyen férfit? Minden nő mást akar, és ebből fakad, hogy vannak közös halmazok, olyanok is, akik a macsókat kedvelik. De ugyanúgy meghatározó a fiatal lányos fiúk, a "szép" férfiak vagy az különböző korúakat kedvelő halmazok is. Tehát nem érdemes holnap egy olyan posztot írni, hogy "Minden nő idősebb férdit akar" stb.
Ami számomra mellbeverő, az az, hogy itt az indexen meg közben tobzódik a feminista-nácik propagandája, a címlapra napi két-három gender-feminista propaganda kerül ki.
De ez a vonal fokozottan macsó-ellenes, hiszen azok testesítik meg a gyűlől t férfialapot, a hímsovinizmust, a szexizmust.
Félek, hogy azok a nők, aikik itt most pozitív véleményt írnak, belekerülnek az index #metoo sodrába, ellenségek lesznek.
Mert mi fiúk, ugye eleve ellenségek vagyunk, akár macsók, akán más férfitípusok lennénk is.

szepipiktor 2018.08.21. 11:12:50

A megközelítés pedig hibás!
A nők - evolúciós alapon - az erős, domináns hímeket választják, fajfenntartás, biztonság stb. okokból.
A macsók ezt testesítik meg, nem a "rosszfiút" és nem a "szépfiút", hanem az erőt, határozottságot, a fölényt!
Ugyanakkor egy idősebb pocakos, kopaszodó üzletember is ugyanezt jelzi, de ők úgy azért nem macsók.

czerka 2018.08.21. 11:17:12

Macsókkal dugnak, ahogy a csövön kifér, de hosszú távon az anyagiakat biztosító férfiakat választják. Persze mire egy mai nő megállapodik egy ilyen nyugodt, jó anyagiakkal rendelkező partner mellett, addigra már tíz macsó ledugta.

énisfélek 2018.08.21. 11:17:12

A nők egy része túl buta, egy másik része pedig túl szégyenlős ahhoz, hogy elmondja a partnerének, hogy mire vágyik. Ők azok, akik kommunikáció helyett inkább bevállalják az elnyomó, sőt sokszor erőszakos, fájdalmas szexet, mert a másik lehetőség a semmi szex. Persze utólag úgy magyarázzák mindenkinek (önmaguknak is), hogy ő valójában nem túl buta vagy túl szégyenlős a kommunikációhoz, hanem ő ezt így szereti.
Minden szülő, aki szégyenlősségre neveli a lányát, azzal valószínűleg azt éri el, hogy a lányának vagy egyáltalán ne legyen egészséges szexuális élete, vagy rossz legyen neki egy (vagy sok) erőszakos bunkó mellett. A jó kapcsolat lényege az őszinte kommunikáció, márpedig a szemérmesség, szégyenlősség is egyfajta hazugság.

czerka 2018.08.21. 11:21:21

@énisfélek: te még sose dugtál nővel, ugye?
A nők imadják, ha kemény kézzel bánnak velük az ágyban, kérdés nélkül bevágják nekik a lompost. A nő potens partnert akar, aki utalja őt. Az álszemérmességre nevelt lányok persze ezt tagadják, hazudnak maguknak és a környezetüknek is. A társadalom pont azt ítéli el, ha egy nő bevallja, hogy ő úgy szereti a szexet, ha ledugja a bikája az ágyról.

Up! 2018.08.21. 11:36:39

@czerka: szerintem nem dugott, hanem ő maga is nő! :)
Ők nyomják ezt a "jó kapcsolat lényege az őszinte kommunikáció" :)
Ha én egyszer őszintén elmondanám a nőnek, hogy mit akarok, na onnantól minden lenne, csak nem jó kapcsolat! :D

weasel 2018.08.21. 12:09:39

Kissé szkeptikus vagyok az összes olyan felméréssel kapcsolatban amelyik pusztán _megkérdezi_, hogy a vizsgált populációnak mik a preferenciái. Ezen a területen (párkapcsolatok) sokkal sokatmondóbb, hogy mit _csinálnak_ az emberek - az hogy mit _mondanak_, nem igazán lényeges.

czerka 2018.08.21. 12:23:05

@Up!: Hoppácska, eszembe se jutott, hogy a fenti hozzászóló nőnemű is lehet...
Azt hittem egy puncit piedesztálra emelő béta fiúcska. Komminikáció meg kiskutyafasza. A legjobban akkor ragaszkodtak hozzám a barátnőim, amikor látványosan leszartam őket és akkor élveztek legnagyobbat, amikor gorillaként dugtam őket. A kézenfogva kommunikálás, megértően viszonyulás sose jött be emlékeim szerint.

czerka 2018.08.21. 12:25:22

@weasel: pontosan

Sok felmérés kihozz önbevallásos alapon, hogy a nők megértő, együttműködő, alacsony tesztoszteronszintű partnert preferálnak, majd a való életbe kilépve mind a falu bikájának nézésétől olvad el.

Plumper_ 2018.08.21. 12:30:56

bsszameg az egész k.va világot ez a dolog, hogy a nők peteéréskor rohannak a kanhoz, és amikor családalapításon törik a fejüket, akkor már az antimacsó is jó, csak hordja haza dögivel a lóvét. aztán megint jó lenne a macsó a szexben.

@czerka: mire megállapodna, addig a normális férfiak mind elkeltek és különben sem kellene nekik egy kiterített kozák kucsmává kúrt p-jú nő.

Zalán Maurer 2018.08.21. 12:42:11

A cikkhet képviselő fotón miért egy művi anti-férfi van, ha a cím közben a 'machó férfiak'? Aki a címhez ezt a képet választotta es aki ezt neki jóváhagyta, az valójában normális? Ezt bántás nélkül kérdezem, de tényleg. Hogy nem lehet észrevenni, hogy ez nem passzol gyerekek??? Pl. Irjunk a piros sportkocsikrol, de tegyuk jibegy rózsaszin smart auto fotóját. Kb ilyen. Uhh. Torz az önkép vagy ennyire elszakadtunk a valóságtól már??

Up! 2018.08.21. 12:53:45

@Zalán Maurer: a címlapra kikerülő fotót nem a blog szerkesztői választják ki tudtommal. Szóval itt elmondhatod, csak nem azok fogják olvasni, akiknek szántad...

Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2018.08.21. 14:07:22

@Plumper_: Nem hülyék a nők :D Genetikából a legjobbat akarják az utódok miatt, viszont tisztában vannak azzal (még ha tudat alatt is) , hogy az alfahím általában nem megbízható. Ezért a gyerekneveléshez már egy megbízhatóbb, és jó életkörülményeket biztosító fickót választanak.

FlybyWire 2018.08.21. 14:42:07

Petra már nő, Zsuzsika kislány még.

Zalán Maurer 2018.08.21. 16:23:08

@Up!: koszonom hogy elmondhattam.
Akkor majd add át légyszi az illetékeseknek.

Macropus Rufus 2018.08.21. 16:39:27

"A nők - evolúciós alapon - az erős, domináns hímeket választják, fajfenntartás, biztonság stb. okokból."
hát ezek az alfa hímek. Akik nem azonosak a macsókkal. Az alfa hímnek nem kell macsóság.

Alick 2018.08.21. 17:22:18

@Macropus Rufus: Régi romantikus példa alapján a gróf volt az alfahím, a kisportolt lovászfiú pedig a macsó. :)
Ma pedig a nagyvállalkozó, illetve a személyi edző vagy testőr. :)

Up! 2018.08.21. 17:36:54

@Zalán Maurer: OK. Átadom.

@Illetékesek: Kérlek macsó férfiak helyett, ne művi anti-férfiak képét válasszátok legközelebb!

@Zalán Maurer: átadtam. Megfelel? :D

kiskutyauto 2018.08.21. 18:17:45

Jaj... már megint egy seggostoba általánosító agymenés..... még mindig nem sikerült felfogni diplomás szakembereknek sem, hogy az ember NEM ROBOT. MINDEN EMBER MÁS BASZKI!!!! Van ilyen macho jellegű férfi is meg olyan is! Eleve mi az hogy macho? Hagyjuk már el! Undorító primitív őskori általánosításokkal mosni az emberek agyát ilyen felületeken, nemzetellenes bűncselekmény az elhülyítés része. De egyet én is hadd általánosítsak, egy jó nagyot; miért létezik a macho jelenség? MERT A NŐK LEHETŐVÉ TESZIK!!! Pongotan ugyanaz a mechanizmusa mint a prostitúciónak. Hőzöng a sok álszent ostoba, irigy, prűd barom, hogy fúj így meg fúj úgy. HA NEM LENNE RÁ IGÉNY, NEM LÉTEZNE, de akárhogy is fáj, MINDKÉT IRÁNYBÓL van igény a prostitúcióra is és a macho-ra is... amúgy meg a macho oppozituma a nők között nyilván nem a kurva, hanem ribanc, a könnyűvérű (de szexért pénzt nem kérő, persze más kérdés, hogy mi mindent elváró és ezzel is prostituálttá váló). Summa summárum EGYIK NEM SEM VETHET A MÁSIK SZEMÉRE SEMMIT... egyik kutya másik eb (pont ezért is ugat mind), végre észre kéne térni és értelemmel, empátiával élni, nem primitív ösztönből és ostoba érzelmekből tenni és gondolni mindent... talán boldogabb lenne a bolygó aprócskát....

kiskutyauto 2018.08.21. 18:19:33

@kiskutyauto: Mielőtt egy troll seggfej beugatna, igen látom az elírást, az egyetlen egyet... (mondjuk hogy ennyire hogy tudtam elírni nem értem).... a "pongotan" az pontosan akart lenni nyilván...

erkölcsi hulla 2018.08.21. 19:11:42

Idejétmúlt már ez a macsózás, a legújabb szakszó az 'Alfa' rá.

De mit is vár az ember egy 7köznapi blogtól.

within 2018.08.21. 19:19:11

szokásos lehúzó kommentek.. de azért csak elolvasták :D

2018.08.21. 20:33:38

@Alick:

Miért gondolod azt, hogy a gróf nem lehet kisportolt macsó és alfa hím egyszerre?
Egyébként pedig ez az egész macsós dolog csak maszatolás.

Rám még a legjobb indulattal sem mondható, hogy macsó lennék.
Mi több, még alfa hím sem vagyok.
Viszont van humorom, intelligens vagyok, imádom a Nőket - és ez látszik is rajtam -, habár 55 leszek néhány nap múlva, de a cerka még mindig műxik,
viszont a templom egere hozzám képest gróf, mégis csodaszép Nők voltak és vannak az életemben.

Ugyanis hiába macsó a csávó, ha közben meg kuka, és hiába sportos, ha a szteroidoktól már kicsi és töppedt a dákó.

Manapság már nem elég macsónak látszani...

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2018.08.22. 05:58:04

Nem, nem akar.

Ha minden nő macsót akarna, nekem sose lett volna nőm.

Indriq 2018.08.22. 06:46:52

@maxval balcán bircaman: ugyan,neked a non-stop fityisz seggek nyalásától nincs nőd.

Voznyák Pista 2018.08.22. 07:44:37

Azért egy két koktél után, simán a macsót választják, egy numerára.

Aztán férjnek jöhet a kevésbé macsó is.

Netuddki. 2018.08.22. 09:36:37

"erős arccsont, kiemelkedő szemöldök, erős áll"

orbán viktor?

Plumper_ 2018.08.22. 09:44:51

@Látens Inszinuáció: nemek közti egyenjogúság van. tehát a nő is nyugodtan keresse meg azt a pénzt, amit a férfi.

kolomparlole1114 2018.08.22. 14:39:59

"Bálint azt mondta nekem, hogy még sosem szeretett ennyire senkit és értem kész megváltozni! Én hiszek neki! (Zsuzsi, 32)"

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

kolomparlole1114 2018.08.22. 14:50:18

"A választást az is befolyásolta, hogy a nő mennyire találta önmagát vonzónak: az önmagukat nagyon vonzónak értékelő nők számára egyáltalán nem volt csábító egy nőies vonásokkal rendelkező férfi."

Magyarul: csak annak elég a rosszabb csávó, aki nem tudja megkapni a "hejjespassyt", mert ő maga is egy gombócartúr. Ez nem választás, hanem racionalitás. Felméri hogy milyen szinten áll, milyen szintre van esélye, és nem fut felesleges köröket az esélytelen felé, a nagyon szart meg azért ő is dobja, ha teheti.

kolomparlole1114 2018.08.22. 14:55:11

@czerka: Ja, valahogy úgy képzelik el hogy a macsó által felcsinált ribancot tartsa el egy "örökké szeretni foglak" típusú. Akinek van esze az ilyenkor már csak röhög, alap hogy utánfutóval már nekünk is max kúrásra lesz jó a csaj, aztán mehet haza.

kolomparlole1114 2018.08.22. 14:56:37

@Torghelle AIR Sándor: Valszeg ők is macsó férfiakat akarnak. :D

Plumper_ 2018.08.23. 14:52:40

@Anakin Solo (a.k.a. Ape): aha, és ki az a megbízható pasas, aki hagyja, hogy macsó kefélje a nőjét és az is csináljon neki kölköt, viszont neki kelljen felnevelnie?

Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2018.08.23. 16:54:34

@Plumper_: Nyilván nem fogja a nő a férfi orrára kötni, hogy nem az övé a gyerek :)
Sajnos sok férfit meg lehet vezetni elég durván. Ismerőseim közül is van, akiket már évek óta csaltak mire kiderült a dolog. És csak azért derült ki, mert a csaj már annyira rutinból nyomta, hogy figyelmetlen lett, csökkent az óvatossága és ...

2018.08.30. 15:12:22

@czerka: : "A nők imadják, ha kemény kézzel bánnak velük az ágyban, kérdés nélkül bevágják nekik a lompost. A nő potens partnert akar, aki utalja őt. Az álszemérmességre nevelt lányok persze ezt tagadják, hazudnak maguknak és a környezetüknek is. A társadalom pont azt ítéli el, ha egy nő bevallja, hogy ő úgy szereti a szexet, ha ledugja a bikája az ágyról."

Saját tapasztalat is? Abban van igazság, hogy szemérmességre akarják nevelni mindkét nemet ezzel gátlásokat vagy elfojtásokat okozva rosszabb esetben. Ahelyett, hogy koruknak megfelelően beszélnének velük a témáról, ha érdeklődőek.

@weasel: Egyetértve az a baj ezekkel a felmérésekkel, hogy ingatag alapokra épül, mert bemondásra kell elhinni a kérdésekre adott válaszokat. Azokat meg, hogy ellenőrzik?
Felméréseknél is bekalkulálják a lehetséges hibahatárt.

2018.08.30. 15:16:17

@czerka: "A legjobban akkor ragaszkodtak hozzám a barátnőim, amikor látványosan leszartam őket és akkor élveztek legnagyobbat, amikor gorillaként dugtam őket. A kézenfogva kommunikálás, megértően viszonyulás sose jött be emlékeim szerint."

Esetedben meglévő kapcsolatról beszélsz nem alakuló vagy csak ismerkedési fázisban lévőről.