Az intelligencia szexi – 7 jel, hogy Te is sapioszexuális vagy
2018. október 01. írta: Vén Betti

Az intelligencia szexi – 7 jel, hogy Te is sapioszexuális vagy

Amikor arra gondolsz, hogy mi az, amitől vonzódsz a másikhoz, mi jut először eszedbe? Míg a legtöbben automatikusan azt válaszoljuk, hogy a másik mosolya, arca, szeme színe, öltözködése az, ami lázba hoz, vannak azonban olyanok, akik nem ezekre az összetevőkre koncentrálnak a partner kiválasztásakor, hanem az intelligenciát tartják elsődleges szempontnak. Ők a sapioszexuálisok.

minds-hearts-united.jpg

A sapioszexualitás az elmúlt években divatos útja lett egy olyan jelenség leírásának, amely mindig is létezett. A címkék keresése a kapcsolatok meghatározására nem újdonság. Szükségünk van a sztereotípiákra és kapaszkodókra, hogy orientáljon bennünket társadalmi életünkben. A sapioszexuális kifejezést olyan emberekre használjuk, akik az intelligenciát tekintik a szexuális vonzerő fő tényezőjének. A kifejezés gyökere a „sapiens” szóból származik, ami azt jelenti, hogy bölcs vagy értelmes. Bár a kifejezés újnak számít, az intelligencia és az elme közötti kapcsolat, mint az interperszonális vonzalmat alakító tényező, korábbra nyúlik vissza, már Platón írásaiban is találkozhatunk vele. 

A sapioszexuálisok olyan tulajdonságokkal rendelkező emberek, akiket a személyiségpszichológia tapasztalatokra nyitottnak gondol. Pontosan ezért, amikor a csábításról van szó, különösen vonzódnak a beszélgetésekhez, amelyek beindítják az elméjüket. Ez az aktiválódás, amely kezdetben csak mentális, végül más szintekre is kiterjed (fizikai, érzelmi, erotikus vonzalommá alakul).

Ez a jelenség mindkét nemnél előfordul, férfiaknál-nőknél egyaránt, de a statisztikák szerint nőknél gyakoribb (legalábbis gyakrabban kifejezésre juttatják azt). Ez talán azért is lehet, mert vizuálisabbak a férfiaknál, és több ingerre van szükségük a szerelem kialakulásához.

Egy sapioszexuális ember számára a csábító játék fő tényezője tehát a magas intelligencia. Itt van 7 jel, amely alapján lehet, hogy Te is sapioszexuális vagy.

1. Az intelligencia, és a mély beszélgetések inspirálnak. 

A sapioszexuálisokat elvarázsolják a szavak. Szeretnek olyan minőségi beszélgetéseket folytatni, amelyek stimulálják őket, amelyek ösztönzőleg hatnak rájuk, és mélyebbre viszik őket. Szépséget, izgalmat látnak a másik ember belső világában.

woman-listening-man-768x512.jpg

2. A pénz, a végzettség kevésbé számít. Amikor a potenciális partnert keresed, az intelligencia mindig a lista tetején áll.

Mindig mélyebbre ásol az emberben. Ha nincs sok a felszín alatt, akkor unalmasnak érzed a másikat és elveszíted az érdeklődésedet. Az ész, a tájékozottság fontosabb, mint az anyagiak, vagy a másik végzettsége.

3. Kedveled a vitákat.

Ha valakivel ütköztetned kell a véleményed, úgy érzed, hogy a kapcsolat mélyebb szintre lép. Olyan partnerre vágysz, aki folyton éberen tartja az elmédet, és aki nem fél használni az eszét egy-egy vitánál. Csodálod a másik éberségét, és szomjazol az intelligens, érvekkel teli vitákra.

4. A fizikai vonzerő ugyanolyan fontos, de a beszélgetés jobb.

Természetesen az intelligencia fontossága nem jelenti azt, hogy nem veszed figyelembe a másik megjelenését vagy személyiségét. Fizikailag vonzódni kell a másikhoz, hogy vele legyél. Ugyanakkor öntudatlanul társíthatjuk az emberi intelligenciát egy biztonságosabb, stabilabb kapcsolattal. Bizonyos értelemben az intelligenciát a jó döntéshozatali képességgel és a védelemmel azonosítjuk.

5. Minél jobban megismersz valakit, annál jobban vonzódsz hozzá.

Míg sokan egyből beleugranak a kapcsolatba könnyedén, a külső jegyek alapján, egy sapioszexuális ember számára a szerelem sokszor idővel alakul ki, ahogy életszerű szituációkban látja a másikat, hogyan old meg konfliktusokat, hogyan beszél másokkal, úgy növekszik folyamatosan a vonzalom. Lassan és stabilan.

girl-with-glasses.png6. Utálod a felesleges beszélgetéseket.

Szinte fizikailag érzed rosszul magad, amikor valakivel az időjárásról kell beszélgetned. Sokkal inkább ülsz csendben, minthogy számodra jelentéktelen témákról csevegj.

7. Ez nem a lexikális tudásról szól.

Míg sokan azt gondolják, hogy az intelligencia iránti vonzalom a kézzelfogható témák ismeretére utal. Ehelyett sokszor inkább az érzelmi intelligencia, és az önismeret az, ami kifejezetten szexinek bizonyul a másikban. Vonzó, ha valaki összhangban van az érzelmeivel, és csodálatra méltó, amikor racionálisan, határozottan kezeli a helyzeteket. Ezt a fajta érettséget találjuk csábítónak.     

És hogy mi állhat a jelenség hátterében? Evolúciósan hordozzuk magunkkal? Ezt igazolhatja, ha Platónra gondolunk, aki már több mint 2000 éve megfogalmazta a nők intelligens férfiakhoz való vonzódását. Vagy az önálló, feminista, erős nők, akik egyébként képesek megteremteni bármit önállóan, de szükségük van a szellemi kihívásokra a párkapcsolatokban is? A válasz egyelőre nyitott. A döntést az olvasóra bízom.

Ha érdekel a pszichológia közérthető nyelven, csatlakozz hozzánk a 7köznapi pszichológia Facebook oldalán.    

Forrás:

Gilles E. Gignac,, Joey Darbyshire, Michelle Ooi. Some people are attracted sexually to intelligence: A psychometric evaluation of sapiosexuality. Intelligence 66 (2018) 98–111 

A bejegyzés trackback címe:

https://7koznapi.blog.hu/api/trackback/id/tr9014275615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ételizésítő 2018.10.02. 18:12:28

Ezt a faszságot ki találta ki?

élveteg 2018.10.02. 18:23:42

"Ezt igazolhatja, ha Platónra gondolunk, aki már több mint 2000 éve megfogalmazta a nők intelligens férfiakhoz való vonzódását."

Hát ha Platon mondta 2000 éve akkor biztos úgy van :))) De egyébént meg nem Kár a nyimnyám szöveg meg a liberális széplelküsködés A nyers valóság hogy a szexben az számít mekkora a farok meg mennyi ideig tart

pragmatika2 2018.10.02. 18:25:46

Nyilván evolúciós indíttatású. Intelligens ember könnyebben jut erőforrásokhoz is. (Nőknél ez fontos szelekciós szempont :))
Jobban kezeli a konfliktusokat, jobban kezeli a családot stb.

2018.10.02. 19:42:47

7/7 Mondjuk ennél jobb definiciót és leírást is olvastam már.
Én eddig is tudtam, hogy az vagyok, nekem ez nem újdonság. A tini korom és a fiatal éveim okoztak csak gondot, akkor persze még nem tudtam mi a bibi velem. De soha nem érdekeltek sztárok, soha nem tetszett az a fiú, aki a többi lánynak tetszett, vagy a menő csávó a suliban. Egy rakat fiúval járhattam volna, mert jó csaj voltam, de én a szemüveges kockákra buktam, akivel a bulikban a sarokban beszélgetni lehetett. Később már büszke voltam magamra, meg sikerült értelmes pasihoz hozzámennem. Soha nem volt dolgom seggfejekkel, kb. a harmadik percben kiszúrom őket a mai napig.

énisfélek 2018.10.02. 19:47:37

Valóban léteznek olyan nők, akik számára nem baj, ha egy férfi szegény, elég, ha intelligens. Őket hívják csúnya nőknek.

Tisztességes Természettudomány 2018.10.02. 19:48:38

Én megértem azokat, akiket taszít a bulvár és a felszínesség. Én is szeretek beszélgetni mindenféle mély dologról a barátaimmal, de csak módjával. Kell idő az egyedüllétre is...:)

Sztravinszka 2018.10.02. 20:26:01

Hát szerintem nincs szexuálisan lelohasztóbb egy buta, bunkó férfinál. Ez egyszerűen sokunk számára így van és elvitathatatlan. Esetükben még a farokméret is sokadlagos, na.

Zalai Béla 2018.10.02. 20:31:17

Helyesen írva Schapiosecschualitásch.

Köldök_szösz 2018.10.02. 20:37:31

Nem olyan nagy újdonság ez, ettől függetlenül az emberek nagy része nem ilyen hanem egy ostoba bunkó tapintatlan segg.
Nemtől függetlenül és így nagyon jól elvannak egymással ...

Dread Naughty 2018.10.02. 21:22:37

"a statisztikák szerint nőknél gyakoribb (legalábbis gyakrabban kifejezésre juttatják azt). Ez talán azért is lehet, mert vizuálisabbak a férfiaknál"

Idióta...

Amúgy ez az egész megint csak valami fancy, ezo-öko-bio-gendersexualista divatbuzulás, amivel az egyik frigid magyarázza a másik frigidnek, hogy ő mitől felsőbbrendű?

JorEl 2018.10.02. 21:42:11

háát nem is tudom, én inkább olyan régi vágású vagyok, nekem az olyan nők jönnek be, akiknek van puncijuk

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2018.10.02. 21:46:23

Érdekes dolog, de én a leírás alapján magamra ismertem. A nagy szerelmem egy nem különösebben szép, de csinos lány volt. Nagyon szerettem a testét is, de már akkor felismertem, hogy valamiért rendkívüli hatással van rá az intellektusa is. Amikor, jó pár évvel később, végül szakítottunk, különös módon a vele beszélgetés elvesztésének kiheverése tartott a legtovább, évekig. Sosem hallottam erre ezt az elnevezést, de aláírom, a jelenség létezik. Viszont ez az egy lány volt az, aki ilyen hatással volt rám, vagyis nem mondható az, hogy én "sapioszexuális" vagyok, az talán inkább egyes kapcsolatokra lehet jellemző.

zsoci 2018.10.02. 23:23:22

@Dread Naughty: Szar lehet ennyire ostobának lenni.

hopp11 2018.10.02. 23:49:00

Szerintem az itt leírtak többé-kevésbé minden emberre igazak. Csak a legostobábbaknak nem számít a másik intellektusa.

ételizésítő 2018.10.03. 03:57:55

@Hortenz:
Ez remek mentegetőzés önmagad szemében arra, hogy életedben nem keféltél egy jót. (sem)

@Sztravinszka:
De, van. Egy ostoba nő. Nézz a tükörbe.
(Mellesleg volt olyan nőismerősöm, akitől megkérdeztem, hogy miért mindig olyan válogatott bunkókkal dug, amilyenekkel - sajnos, néha a társaságba is lehozta őket -, mire azt mondta, hogy jókat beszélgetni ott vagyunk mi, a barátai (jó, ez enyhe túlzás volt, még a haver is az lett volna, az ismerős a jó szó), viszont dugáshoz az ilyen állatias buta férfiak kellenek. Ennyit a nőkről meg az ő nagy intellektualitásigényükről.)

@zsoci:
Pedig igaza van.
Szóval ezt a "Szar lehet ennyire ostobának lenni." mondatot írd fel egy lapra tükörírással, és ragaszd a homlokodra.

ételizésítő 2018.10.03. 03:59:34

@hopp11:
Szerintem a legtöbb ember szarik az intellektusra, férfi-nő egyaránt, gyp-s betanított munkástól egyetemi professzorig.
Legfeljebb nem lesz belőle hosszabb távú kapcsolat, oszt sanyi.

legyetek 2018.10.03. 07:26:28

Az ész evolúciós előny. Naná, hogy minden nőnek kellenek az ilyen pasik. És fordítva. Egyébként az igazán okos nők SOSEM csúnyák.

sterimar 2018.10.03. 08:46:10

A legtöbb nő bukik az intelligánciára, nem kell ehhez sapioszexuálisnak lenni.

2018.10.03. 08:49:48

@ételizésítő: egy jó dugást kivánok neked egy magas intellektusu emberrel, meg fogsz lepődni.

2018.10.03. 08:52:37

Hogy létezik a sapioszexualitás, mi sem bizonyítja jobban, hogy az emberek nagy része (aki nem ebbe a csoportba tartozik) szerint "jót dugni" csak az ösztönlényekkel lehet.

encir 2018.10.03. 08:55:32

Hiába találkoztam egy nagyon jóképű hapsival, egy csöpp humora, jó beszélőkéje nem volt, nem is lett semmi az egészből.

Sztravinszka 2018.10.03. 09:25:07

@ételizésítő: Tükörbe néztem, egy irtó dögös, szexi, intelligens nő hunyorog vissza kissé álmosan. A szöveged többi része annyira zavaros, hogy inkább hagyjuk, majd biztos rád talál a megfelelő partner, aki ezeket a fasszágokat amiket összehordasz, kimazsolázza.

villám.ló.láng.nyelv 2018.10.03. 09:28:20

Ez valami gender-szakos okosság. Nagyon Örülök, hogy szeretett Vezérünk és annak beosztottjai az ilyen áltudományokat betiltják!

Megjegyzem én szép vagyok, okos és erős, az anyagiakra sem panaszkodhatok, de kizárólag 24 év alatti, gyönyörű és buta nőket választok pártnereimül, kell a nyavajának az okos (haha) nő!

Chiro71 2018.10.03. 10:14:17

@élveteg: Platón leszarta, hogy a nők mihez vonzódnak. A fiatal fiúk vonzódását, becserkészésének módját elemezte meglehetősen behatóan, különösen a Lakomában. Jó lenne, ha a blog írója megjelölné a forrást, mert igazán forradalmi módon átértékelné az ógörög kultúrát, amelyről eleddig azt tudtuk, nem értékelte túl sokra a nőket.

driopios 2018.10.03. 10:26:10

@maxval balcán bircaman: Bircaszexualitás: vonzódás a középkorú, 120 kg feletti, kopaszodó férfiakhoz. Kár, hogy ez valójában egy üres halmaz. (Vagy legfeljebb negyvenes, kövér, izzadós nők esnek bele).

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.03. 10:32:09

@driopios:

A bircszexualitás = nemi izgalom érzése gerinces, hiteles, derekas férfiak ellen csinos nők által.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.03. 10:33:42

@Chiro71:

Platón szembement ebben kora értékrendjével: ellenezte ugyanis mind a homoszexet, mind a pedofíliát, pedig mindkettő normálisnak számított a korabeli Athénben.

villám.ló.láng.nyelv 2018.10.03. 10:39:42

@Chiro71: Kissé vulgáris a kinyilatokozása! Megjegyem a Lakomából leginkább Pauszaniasz beszéde lenne releváns ehhez a poszthoz.

Node, ebben a korban, ahol minden felületes, nem várom el, hogy valaki, aki egy ilyen horderejű művet citál, adekvát bejegyzést adjon!

Már az is csoda, hogy valaki visszakanyarodik a nagy gondolkodókhoz.

(Megjegyzem, Phaidrosz is csak szerelmes férfiakról beszél). Valmiért ez a kor a nőket nem preferálta. Nem véletlenül.

villám.ló.láng.nyelv 2018.10.03. 10:41:33

@maxval balcán bircaman: engedje meg , Birka úr hogy opponáljak. Platon mindkét, említett dolgot gyakorolta, bár megkérném, hogy az akkori normákat ne emeljük át a mai korba. Bejegyzése súlyos műveltségbeli hiányosságról árulkodik!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2018.10.03. 10:52:00

azé dugni csak jobb, nem?
#vulgaritásokba

Sztravinszka 2018.10.03. 10:59:09

@villám.ló.láng.nyelv: Még valami? Vagy ennyiben maradhatunk..

villám.ló.láng.nyelv 2018.10.03. 11:01:33

@maxval balcán bircaman: ajánlom, hogy mélyrehatóbban elemezze Platón műveit. Gondolok itt a IX szimpóziumra vagy akár az általa teljesen elfogadhatónak tartott érett férfivá válás szertartásra, nem is beszélve a férfiszerelem katonai alakzatokban tapasztalható harci (erastés-eromenos kapcsolat) pozitív következményeiről.

Bár mai szemmel ez egészen más, akkor és ott elfogadható, sőt a kultura része volt.

Megjegyzem, részemről a homoszexualitás nem preferált, sőt, személy szerint nem kedvelem a buzikat, de a történelem az történelem, és kéretik, hogy Ön is hitelesen citálja a nagy gondolkodót!

villám.ló.láng.nyelv 2018.10.03. 11:05:03

@Sztravinszka: Köszönöm, hogy alantas nőként elfogadta megállapításomat. Olvasson többet, művelődjön, építse szókincsét!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.03. 11:06:59

@villám.ló.láng.nyelv:

Én meg ajánlom mondjuk a Törvények című művet, ahol erről nyíltan ír, lásd 636c.

Sztravinszka 2018.10.03. 11:11:53

@villám.ló.láng.nyelv: Nos ezért nem olvastam 8 évig Indexet, hogy elkerüljem ezt a gőgös, céltalan szófosást. Magának szóvirágot. Tévedtem, kár volt ide visszanézni.

villám.ló.láng.nyelv 2018.10.03. 11:36:29

@maxval balcán bircaman: nono! Kérem, nono!!! Ön hibát hibára halmoz!

villám.ló.láng.nyelv 2018.10.03. 11:38:06

@Sztravinszka: a kulturálatlan, vulgáris, alpári lények az Origót olvassák. Az magának való. Örülök, hogy segíthettem abban, hogy megint 8 évig ne olvassa az Indexet! Nem fog hiányozni!

steery 2018.10.03. 13:16:37

Én a női szépséget fontosabbnak tartom az okosságnál. A szépségtől ugyanis feláll a répám, az okosságtól meg nem.
Röviden ennyi. A sapioszexualitás egy emberöltőn belül ki fog halni.

Ready2 2018.10.03. 13:30:55

"Ez a jelenség mindkét nemnél előfordul, férfiaknál-nőknél egyaránt, de a statisztikák szerint nőknél gyakoribb (legalábbis gyakrabban kifejezésre juttatják azt). Ez talán azért is lehet, mert vizuálisabbak a férfiaknál, és több ingerre van szükségük a szerelem kialakulásához."

Vajon az iro tisztaban van a "vizualis" jelentesevel? Az azt jelenti, hogy a kulsosegek, a lathato ingerek hatnak ra igazan. Ennek pont semmi koze ahhoz, hogy mi van belul...

"A fizikai vonzerő ugyanolyan fontos, de a beszélgetés jobb"

Most akkor ugyanolyan fontos, vagy jobb?

ételizésítő 2018.10.03. 14:30:16

@Hortenz:
Én neked egy jó dugást bárkivel, mert láthatóan nem volt még részed ilyenben.

@Sztravinszka:
Jaja, gondolom, a 150 centidhez társuló 120 kiló nagyon dögös lehet. Ahogy a 80-as IQ is teljesen az intelligencia jele.
De ahogy látom, már most is szopsz.

@legyetek5ó6éú2:
Dehogynem. Sokszor nagyon is. Az ész meg a szépség között nincs semmi kapcsolat.

@maxval balcán bircaman:
Régóta tudjuk, hogy egy bolgár buzi vagy, hiába mosakszol.
Azt eddig csak sejtettük, hogy birkákkal is seggbe dugatod magad, de most már legalább bevallottad (birkaszex).

Segna 2018.10.03. 15:26:06

@élveteg: vigasztald csak magad...
Egyébként a szövegértés sem az erősséged.
Vonzalomról és kapcsolatokról volt szó, nem pedig kósza numerákról...
a szép de buta fiúkat fel-felpróbálja az ember de nem köt ki mellettük...

Segna 2018.10.03. 15:27:34

@Hortenz: te lepődnél meg, hogy milyen arcpirítóan kreatívak ;-)

bElannaTorres 2018.10.03. 15:46:36

@Ready2: magamról tudom, hogy van hogy egy-egy jó beszélgetés után alakul ki a vonzalom, de a külső ott számít, hogy nem biztos, hogy egyáltalán leülsz vele beszélgetni.

2018.10.03. 19:39:25

Nem tudom minek nézek ide vissza mindig, mert sikerült ide is betévednie minden idiótanak.
Numerákról szól a társalgás, mert azt sem sikerült megértenie a többségnek, hogy szexuális orientációról van szó és az mit jelent.

erkölcsi hulla 2018.10.03. 20:23:38

Jézusom MI EZ a baromság.

Most megpróbálod a nők hipergámiáját "sapioszexuálsinak" beállítani?

DanGy 2018.10.03. 22:23:19

És ez az oka annak, hogy az ELTE TTK-k másodévben nincs már szűz fiúhallható és sok szapioizé lány folyton az épület körül lebzsel, hátha sikerül bármelyik szuperszexi fizikus, informatikus vagy akár informatikus hallgató érdeklődését felkelteni, és talán még az ágyba is csábítani bármiáron, bár ez igen nehéz, akkora az érdeklődés.

DocBulywood 2018.10.03. 22:35:37

Hát, akinek a Poison-eloszlásra áll fel, vagy nedvesedik...

Ilyenek is vannak!

Vagy mégsem?

DanGy 2018.10.03. 22:56:56

Tuti van olyan poison, amitől feláll, ha nem is kék, de szőrös, mondjuk Phoneutria.
Ellenben a nedvesedés nem a matematikusok felé oszlik el, az hétszentség. Pedig okosak.

ételizésítő 2018.10.04. 00:22:07

@Hortenz:
Szállj le a magas lófaszról.

Dread Naughty 2018.10.04. 12:28:23

@steery: Figyu, ez az egész sapio...sápitozás csak a sok hülye libsi picsa kitalációja. Egy új önigazolás, semmi több.
Szeretnének bűntudatot kelteni bennünk, amiért a kerek segg, a feszes mell és a szopós száj tetszik nekünk, ők meg nem tudnak elélvezni 30-féle gép összhangban való mozgása és a garantált pénzforrás meglétének
és a közös jövő tervezésének gondolata nélkül.
Ilyenkor sose vallanák be, hogy ők nagyon szeretnék, de képtelenek úgy élvezni a szexet, ahogy egy férfi. Helyette találnak ki gendereket, furaszexualításokat, szexuális imbalanszokat, elnyomó patriachátust, stb.
Másrászt meg meg is ágyaznak ezzel a saját erkölcstelen hipergámiájuknak.
A végén azonban minden kitalált új hullámos fos ugyanott végzi: a csatornában. Nincs 72 gender és 200 szexualítás, a hüvelyi orgazmushoz pedig edzeniük kell a pinájukat. Ez van.

Chiro71 2018.10.04. 13:51:20

@maxval balcán bircaman: Meglehetős mélységig elemezte a Lakomában a fiatal fiúk felszedésének módját. A legmagasabb szintű szerelemnek tekintette a kisfiúk és a vén krampuszok románcát.

Chiro71 2018.10.04. 13:56:27

@villám.ló.láng.nyelv: Nekem Szókratész okfejtése rémlik az érett férfiak (értsd: vén krampuszok) és az ifjak (értsd: fiúgyermekek) közti "mély barátság" felsőbbrendűségéről, melyben azt is elemzi, hogy a fiúk kísérőinek a figyelmét hogy kell kijátszani. (Egyébként, ha már kioktatósdit játszunk: fórumon elég nagy taplóság a magázódás.)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.04. 14:18:59

@Chiro71:

S hozzátette, a NEM TESTI szeretet az igazi.

Pont ez az egész Lakoma fő mondanivalója, lásd a szerelem 3 szintje.

vackor1 2018.10.04. 19:19:55

@Chiro71: " fórumon elég nagy taplóság a magázódás " ... Többször olvastam már ezt , de sehol nem találtam erre adekvát leírást, ami legalább annyira explicit , mint mondjuk az évszázadok óta létező illem , udvariasság, erkölcs és más ilyen bagatell marhaságok ..
A vita elkerülése érdekében írom - eszemben sincs személyeskedni, komolyan érdekel - , hogy nem kötözködésből, de kérhetek valami tudományos és/vagy a felsoroltakhoz hasonló értékűnek számító elfogadott linket ennek igazolására ?

Véleményem szerint az ember az online térben is ugyanaz - legalábbis annak kellene lennie , bár ezt előszeretettel felejtik el sokan - , mint a való életben , és gondolom ott sem tegezik ismeretlenek egymást minden szituációban ...
Természetesen ha net névtelensége mögött vagyunk csak "valakik" és így olyanokat merünk megtenni , amit vagy amiket névvel nem vállalnánk ,akkor természetesen értem , csak ebben az esetben nem gondolom , hogy figyelemre kellene méltatni a megjegyzéseit adott nicknek ( hiszen ez esetben csak egy nick és nem több , saját maga árazta be magát ) .

Sztravinszka 2018.10.04. 20:32:36

@vackor1: Íratlan szabályok működéséhez ne ketess írásos forrást. A csoportnormák sincsenek "kőbe vésve".

2018.10.07. 17:21:38

@villám.ló.láng.nyelv: "Megjegyzem én szép vagyok, okos és erős, az anyagiakra sem panaszkodhatok, de kizárólag 24 év alatti, gyönyörű és buta nőket választok pártnereimül, kell a nyavajának az okos (haha) nő!"

Ha ez okoz boldogságot hol a gond!?

2018.10.07. 17:42:30

@steery: Először mindenki a külsőt látja, aztán jöhet a belső, akinek erre igénye van.

@Ready2: "Vajon az iro tisztaban van a "vizualis" jelentesevel? Az azt jelenti, hogy a kulsosegek, a lathato ingerek hatnak ra igazan. Ennek pont semmi koze ahhoz, hogy mi van belul..."

Azaz elsőre át kell menni a beugrón, hogy lehessen esély a folytatáshoz, ami helyzetfüggő, mert nem mindegy milyen körülmények közt és hol történik.

@Dread Naughty: "Egy új önigazolás, semmi több.
Szeretnének bűntudatot kelteni bennünk, amiért a kerek segg, a feszes mell és a szopós száj tetszik nekünk, ők meg nem tudnak elélvezni 30-féle gép összhangban való mozgása és a garantált pénzforrás meglétének
és a közös jövő tervezésének gondolata nélkül.
Ilyenkor sose vallanák be, hogy ők nagyon szeretnék, de képtelenek úgy élvezni a szexet, ahogy egy férfi. Helyette találnak ki gendereket, furaszexualításokat, szexuális imbalanszokat, elnyomó patriachátust, stb.
Másrászt meg meg is ágyaznak ezzel a saját erkölcstelen hipergámiájuknak.
A végén azonban minden kitalált új hullámos fos ugyanott végzi: a csatornában. Nincs 72 gender és 200 szexualítás, a hüvelyi orgazmushoz pedig edzeniük kell a pinájukat. Ez van."

Rendben, de ha ezen dolgok tiszták elvileg, hogy ilyen-olyan nő milyen a vélt vagy viselt dolgaiban az milyen ráhatással van a magánéletre és a nőkkel való sikerességre vetítve, hogy vannak ilyen jelenségek is?

2018.10.07. 17:57:50

@Hortenz: Objektív mércével nézve értendő a jó kinézet? Kisugárzásodon is meglátszódott? Ettől eltekintve volt egy másik fogalom a demiszexuális, ami dióhéjban annyi, hogy érzelmi kötődés nélkül nincs szex az adott partnerrel lehet bármilyen jó külseje.
Sarkos példaként: "De soha nem érdekeltek sztárok, soha nem tetszett az a fiú, aki a többi lánynak tetszett, vagy a menő csávó a suliban."

Chiro71 2018.10.08. 09:40:20

@maxval balcán bircaman: Nagyon szeretem a Lakomát, de olyan régen olvastam, hogy már annyira nem rémlik a dolog. Egyébként sem ez volt a benne a legfontosabb. Mindazonáltal szerintem ezt a testiségtől való elvonatkoztatást inkább a prűd keresztény teológia látta bele a dologba.

Chiro71 2018.10.08. 09:45:57

@vackor1: Pontosan te vagy az, aki a névtelenség mögé bújva játssza a professzort. Többször találkoztam már ezzel a kioktató stílussal fórumokon. El kell keserítselek, nem vagy a konzulensem, én meg nem vagyok a veled szemben üldögélő szorongó nebuló. Ha kevésbé fölényeskedve szálltál volna belém, nyilván egy mélyebb beszélgetés is kerekedhetett volna ebből, de erre a személyiséged a megnyilatkozásaid alapján valószínűleg nem alkalmas. Úgyhogy nem linkelek ide semmit, a Google a barátod, nézz utána.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.08. 09:51:51

@Chiro71:

Hát, ez nagyon merász kiejelntés.

Éppen a platonizmus egyik jellezője az ideák világához való haladás. A szex nemigen illik ebbe bele.

Chiro71 2018.10.08. 10:11:24

@maxval balcán bircaman: Ez igaz, de a görögök egyáltalán nem voltak prűdek. Attól még, mert Platón ezt nem tartotta fontos kérdésnek, még egyáltalán nem volt az önmegtartóztatás híve (lásd a Lakomát, ami tulajdonképpen egy súlyosan másnapos beszélgetés).

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.08. 10:14:54

@Chiro71:

Éppen a Lakomában van az, hogy Szókratész ellenáll a kor legszebb férfija csábításának, s szex helyett egész éjszaka beszélgetnek.

vackor1 2018.10.08. 12:00:04

@Chiro71: Ha a tartalmát nézem, akkor írtam, hogy nem személyeskedés, érdeklődés. Ezt nem igazán sikerült dekódolnod, te személyeskedsz , miközben fogalmad sincs , hogy ki vagyok . :)
Ha a logikáját , akkor nyilván a vezetékneved a chiro ( ez akár még lehetséges is , bár kétlem ) a keresztneved pedig a 71 , persze lehet fordítva is , mit tudhatja ezt egy vackor.

Összegezve : hagyjuk, nem vagy vitapartner és veled ellentétben a minősítésedet megtartom magamnak , változatlanul nem tartom intelligens emberhez méltónak - pláne neten :)) - a szájkaratét , az én köreimben ez ismeretlen dolog.

Dread Naughty 2018.10.08. 12:58:30

@M87: "Rendben, de ha ezen dolgok tiszták elvileg, hogy ilyen-olyan nő milyen a vélt vagy viselt dolgaiban az milyen ráhatással van a magánéletre és a nőkkel való sikerességre vetítve, hogy vannak ilyen jelenségek is?"

Bocs, de nem sikerült megértenem ezt kérdést. Segíts please

2018.10.08. 21:07:54

@Dread Naughty: Nem nagy megfejtés. Lehet, hogy nem E/2-ben fogalmaztam ott ment félre. A jelenség van, amit említettél, de ezek a noname nők akikről írsz gyakoroltak rád bármilyen hatást is azon kívül, hogy internetes felületeken futsz bele a panaszaikba? Személyesen is értek ilyen esetek, hogy adott nővel ütköztetve voltak a vélemények?

Dread Naughty 2018.10.09. 02:01:49

@M87: Furcsa kérdés. Nem, nincsenek rám hatással, de ennek elsősorban az az oka, hogy van egy sokéves párkapcsolatom, illetve eleve elég magamnak való vagyok, nem szoktam "ismerkedni", vagyis nem ütközök ezekkel a nőkkel. De nem is igen értem, hogy ez hogy jön ide.
Egy oylan jelenségről van szó, amit a sok önjelölt bloggerina kitalál magánka a névtelenség biztonságot nyújtó fátyla mögött és önigazolást épít rá.
Ő csúnya nő -> kitalál egy gendert magának
Ő nem tud dugni - > kitalál egy betegséget magának
Ő nem keres eleget -> kitalált egyféle elnyomást magának
Ő dagadt -> kitalál magának a egy body-psotivity kampányt
Ő megbánta, hogy leszopott -> kitalál egy nemi erőszakot
...
Ehhez az internet a legjobb fórum, mert valljuk meg, hogy bármilyen nő bármilyen szituációban(randi, családi ebéd, kollégák a melóban) előadja ezeket a fantazmagóriáit, nevetség tárgya lenne és el is áshatná magát azonnal. Az ilyesmit a természete miatt minden nő csak blogban mer vállalni, foglalkozni vele, hirdetni.
Genderek, hashtagek, szexualítások.stb.
De ez nem jelenti azt, hogy csak mert tudja, hogy élő emberek közt disztingválnia kell magát, ezek a mentális problémák örökre rejtve is maradnának.

Chiro71 2018.10.09. 13:15:08

@maxval balcán bircaman: Platónnál szerintem ez nem a szexualitás elutasítását, az attól való tartózkodást jelenti, hanem egyszerűen a szexualitást alantasabb dolognak tartotta, mint a szellem dolgait. De ez nem egy nagy újdonság Platóntól, a görög szobrokon azért ábrázolnak kis méretű péniszt, hogy ezzel is demonstrálják, hogy az ember uralja a szexuális ösztöneit. Az álló fallosz inkább gúny tárgya, mint Priaposz. Amikor ez keveredik a zsidók prüdériájával, abból alakul ki ez a fura önmegtartóztató ideál, amit próbálunk belelátni Platónba, de egyáltalán nincs benne. Szóval amikor Szókratész inkább beszélget dugás helyett, az nála nem a testiség elutasítása, hanem a szellem felmagasztalása.

Chiro71 2018.10.09. 13:16:34

@vackor1: Attól tartok, végleg elhagytuk az értelem mezsgyéjét, itt kéne befejezni.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2019.12.10. 14:34:23

Intelligens vagyok,
Ennek oka agy ok.
Feleségem szeret
S eszemnek ad teret.
:)
süti beállítások módosítása