Porszívó és szex: a kettő együtt jár?
2017. március 11. írta: Vén Betti

Porszívó és szex: a kettő együtt jár?

Javul a pár szexuális élete, ha a férfi kiveszi a részét a házimunkából? A mai egyenjogúsági szemlélet alapján azt gondoljuk, hogy az ideális párkapcsolat alapja az otthoni teendők megosztása.

Több mint 1000 német pár életét követték nyomon 5 évig és készítettek tanulmányt a férfi háztartásba való bekapcsolódása és a pár szexuális életének elégedettsége, gyakorisága között.
Számos kutatás született a témában. Egyes vizsgálatok alapján a régótau8_men-doing-household-chores.jpg házasságban élőknél a házimunkával töltött idő korlátozhatja a szexuális intimitásra fordított energiát. Ugyanakkor férfiak számoltak be arról, hogy sokszor segítenek be a házimunkába egy kellemes este reményében (feleségük ugyanis megerősítette a stratégia hatékonyságát). 

A vizsgálatokban elkülönítették a tipikus női (úgy, mint főzés, takarítás) és férfi feladatokat (ház körüli teendők, karbantartás). Azon házasságokban, ahol a férfi a nőiesebb feladatokat is elvégezte, ritkább volt a szexuális együttlét, szemben a nemtipikus házimunkát végző férfiak házasságával. Tudatosan vagy tudatalatt, de evolúciósan hatással van ránk párunk nőies/férfias viselkedése. Hiába a 21. század, a hagyományos női munkák férfiak általi gyakorlása gyengíti a szexuális vonzerőt. 

A jelenlegi vizsgálat, amelyet 2016-ban végeztek német kutatók, azt mutatta, hogy azok a párok, akik több időt töltöttek a házimunkával (férfiak és nők egyaránt), gyakrabban bújtak ágyba. Igazolódni látszik a “work hard, play hard” dinamika.

A tanulmány célja, hogy megvizsgálja, hosszútávon milyen hatással van a házasságra a férfi házimunkához való hozzájárulása és mindez hogyan befolyásolja a pár szexuális működését; a szexuális alkalmak gyakorisága és az elégedettség tükrében. Figyelembe vették a kapcsolat elégedettségét, a kapcsolat hosszát, életkort, a gyerekek számát, életkorát, családi állapotot. A szexualitás gyakorisága ugyanis összefüggésben van a kapcsolat hosszával, az életkorral, a gyermekek számával. A gyerekek életkora is befolyásolja az együttlétek számát: kisgyermekek (0-4 év) esetén csökken a nemi vág543043-men-can-cook-too-for-valentines-day.jpgy, kisiskolás kortól (5-18) azonban gyakoribb a szex a szülők életében. A gyengébb egészségi állapot vagy maga a házasság is csökkenti a szexuális alkalmakat, szemben az együtt élő párokkal, ahol magasabb a vonzalom.

A német vizsgálat arra a következtetésre jutott, hogy amennyiben a férfi részt vesz a házimunkában, a pár sokkal gyakoribb és elégedettebb szexuális élettel bír. A férfi figyelmessége a kapcsolatban azonban ennél sokkal fontosabb és erősebb előrejelzője a szexuális működésnek. A hétköznapok feladatainak megosztása biztosítja a másikat a felé irányuló tiszteletről, növeli a megbecsültség érzését. A házimunka lehet élvezetes vagy kevésbé szórakoztató, de ha a férfi tudatosítja magában, hogy a párjának ez fárasztó, és azzal, hogy részt vesz benne - a dühöt, a konfliktust ezzel elkerüli -, sokkal inkább bízhat a gyakoribb szexuális együttlétekben.

Ezek az eredmények nagy jelentőséggel bírnak. Megmutatják, hogyha a párok szeretnék fenntartani a szexuális intimitást, ugyanakkor a mindennapi élet kiegyensúlyozottságát is, egymás segítését és a feladatok megosztását kell választaniuk. A férfiak, ahelyett, hogy elkerülnék az otthoni munkát - a több szex reményében – jobban figyelnek társaik igényeire. 

Ha tetszett a cikk és szeretnél hasonlóan érdekes témákról olvasni, kövess minket a Facebookon!

Forrás: Johnson, M. D., Galambos, N. L., & Anderson, J. R. (2016). Skip the dishes? Not so fast! Sex and housework revisited. Journal of Family Psychology, 30(2), 203.

Kép:
https://recept-2u.com.ua/healthy-lifestyle/
http://tuzlanski.ba/lifestyle/ove-osobine-vam-govore-da-ce-biti-dobar-tata/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://7koznapi.blog.hu/api/trackback/id/tr1112330551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2017.03.12. 09:27:42

Alapvetően a társas kapcsolat csapatmunka. Mindenkinek ki kell venni belőle a részét, tök mindegy, hogy az pénzkeresés vagy házimunka vagy szex.
Vagy értelmezzük úgy, hogy a szexben is megengedett, hogy az egyik feküdjön, mint egy darab fa, a másik meg melózzon? :)

Voznyák Pista2 2017.03.12. 10:06:08

És a nő részvétele a férfi munkájában ? (Szamlák fogadása, kibocsátása, adminisztratív jellegű feladatok elvégzése, ezáltal a férj tehermentesítése hogy több ideje legyen az operativ munkára) mennyire növeli meg a szexuális együttlétek számát ? Erre nem tér ki a cikk.

A másik,

"Azon házasságokban, ahol a férfi a nőiesebb feladatokat is elvégezte, ritkább volt a szexuális együttlét, szemben a nemtipikus házimunkát végző férfiak házasságával. Tudatosan vagy tudatalatt, de evolúciósan hatással van ránk párunk nőies/férfias viselkedése. Hiába a 21. század, a hagyományos női munkák férfiak általi gyakorlása gyengíti a szexuális vonzerőt. "

"A német vizsgálat arra a következtetésre jutott, hogy amennyiben a férfi részt vesz a házimunkában, a pár sokkal gyakoribb és elégedettebb szexuális élettel bír. A férfi figyelmessége a kapcsolatban azonban ennél sokkal fontosabb és erősebb előrejelzője a szexuális működésnek. A hétköznapok feladatainak megosztása biztosítja a másikat a felé irányuló tiszteletről, növeli a megbecsültség érzését."

Most akkor mi van ?

2017.03.12. 10:12:51

Na, pont a német házaspárokra jellemző, hogy 10-15 év után úgy élnek egymás mellett, mint két idegen.
A nőknek meg attól, ha egy velük élő férfi házimunkát végez, engedelmeskedik, betörik, megszelidül, kiszámíthatóvá válik, konkrétan szárazabb lesz a muffjuk, mint a Szahara.
Egy fizetett chippendale-show keretében férfi sztriptízzel egybekötött takarítás imitálás persze más téma.
De ha az ura otthon takarít, mosogat, akkor az asszony elégedetten hátradől, persze élvezi a kényelmes helyzetet, de a szexuális fantáziája rögtön elkalandozik mindenféle fiatalabb kanok körül és a férjurára többé nem férfiként, hanem "apuciként" tekint. Apuciként, aki hazaadja a fizetését, kopaszodik, sörhasat növeszt, süt-főz-takarít és már nagyon nem rock and roll...

Az viszont lehet, hogy a német nők a férjeiket szexmegvonással rábírják a házimunkára, majd miután végzett a takarítással, jutalmul szétteszik a lábukat. Ez minden, csak nem örömteli szex. Ez hatalmi játszma, szexszel zsarolás.

Német asszonyok az otthoni unalom miatt pont ezért bárhol és bárkivel hajlandóak szexelni. Mennek miniszoknyában refugeeswelcome táblákkal köszönteni a kanos szír, iraki, iráni, marokkói, török, koszovói albán migriket, pont azért, mert azok teljesen máshogy, állatiasan viszonyulnak a nőkhöz. Keményen megdugják, nem takarítgatnak!

Magyar hotel pincérek, recepciósok, akik Németországban dolgoznak, mesélhetnek, hogy mennyi unatkozó német feleséget varrnak le a "balkáni" sármjukkal. Konkrétan odaadja egy német nő a telefonszámát egy jóképű pincérnek, amikor a férje épp mosdóba megy... ez a szint.
Hajópincérek ugyanezt hatványozottan megélik :)

Úgyhogy tiszta a recept: ha el akarod hidegíteni a feleséged, akkor takaríts otthon, menj bele abba a hatalmi játszmába, hogy házimunkáért cserébe esetleg ad valami kis szexet. Csak tudd, hogy ha idáig eljutottatok, akkor az első kan, aki még nem papucsférfi a nőd szemében, úgy benedvesíti a nődet és lekúrja, ahogy te már sose fogod.

A jó szexet (amit a nő valóban élvez), azt csak pár mozzanat választja csak el a nemi erőszaktól. A nők a rosszfiúkkal üzekednek és tőlük lesznek vemhesek, de a jófiúkhoz mennek haza, hogy az tartsa el a kakukkfiókát.
Tudom, hogy nyers vagyok, de ez az igazság.

2017.03.12. 10:18:56

@Voznyák Pista2: lényeget írom, hogy te is értsd: egy nő minden libidóját elveszti, ha elkezdesz házitündérkedni neki.

@(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller: a szex nem csapatmunka.
Illetve csak annyiban, ennyiben az csapatmunka, ahogy a tigris ráugrik az őzre és letaglózza. A nő erre vágyik szex közben. Hogy áldozat legyen, akit majdhogynem megerőszakol egy szőrös-izmos-agresszív férfi.

Nézd meg hogy szexelnek az oroszlánok, emberi nyelvre lefordítva kb. nemi erőszaknak fel meg. És hogy végez-e "házimunkát" egy hím oroszlán. Nem. Mégis háreme van.

Ennyikeh!

erkölcsi hulla 2017.03.12. 10:34:52

@karandash:
Nyomatják itt is a feminista szart, pedig azt hittem valami normális írást fogok olvasni. Egyre durvábban femnáci az index.

Na maj én megmondom! 2017.03.12. 10:46:56

Az én feleségemnek, akár minden nap kisuvickolhatnám az egész házat terülj terülj asztalkámmal, akkor sem lenne elég, hogy egyáltalán csak eszébe jusson a szex gondolata is.....szal nálam megbukott ez az elmélet.

2017.03.12. 10:59:58

@erkölcsi hulla: a feministák a legnagyobb képmutatók. Amelyik nem teljesen ocsmány, visszataszító, dughatatlan aggszűz (a feministák fele) és nem full leszbikus (a feministák 40%-a), tehát a feministák normálisan kinéző 10%-a szőrös-izmos-keménykezű-jóképű faszival dug otthon. Mert egyszerűen ezt élvezik.

Lásd a német feministákat, akik mind kint álltak pályaudvarokon a refugeeswelcome transzparenseikkel a kanos mohamedánista migriket várva. Meg akik direkt önkénteskedtek férfi migránstáborokban, ahol jól kifogdostatták magukat, meg is erőszakolták őket, de nem tettek feljelentést, mert nem akarták, hogy a migrinek baja legyen. Ez van, ez a szint. Imádják, védik az erőszakos férfiakat.

Most mondhatnám azt is, hogy emlékezz mi ment az NDK-ban. A "tokosok", a helyi NDK-s férfiak nem tudtak bánni a nőikkel, semmi maszkulinitás nem volt bennük, elücsörögtek a sörük mellett, simán elnézték, ahogy a magyar vendégmunkások levarrták a csajaikat. A tökátlagos magyar fiúk vad balkáni macsónak számítottak ott. Ilyenek a német nők, mindig is ilyenek voltak.

Az a nő, aki a férje fizetését begyűjti, majd szexmegvonással takarításra idomítja őt, az már nem szerelmes, nem kívánja...
De ugyanez a nő minden további nélkül rá fog mászni egy barátnője leánybúcsújában egy chippendale srácra vagy egy törökországi nyaraláson a rohadó fogú török pincérre, aki kifogdossa a csöcseit meg a muffját, amikor a férje meg a gyerekei nem néznek oda.

erkölcsi hulla 2017.03.12. 11:06:40

@karandash: Az a baj, hogy ha ezt egy nőnek elmondod, rögtön hímsoviniszta elnyomó leszel. Nem nyers vagy, egyszerűen logikus, ezt a legtöbben nem tolerálják. Ez a cikk is a nők érzelmi alapú döntéseit támasztja alá, és ha ne adj isten most leírod a logikus igazadat, azonnal dilettánsnak állítanak be, és dugják a fejüket a homokba.
Ha megfigyelted, a legradikálisabb genderfosfeminista cikkekhez már alapból le van tiltva bármiféle hozzászólási lehetőség. Stucc politika.
Ezért is arat amerikában a Milo Minderminder " I dont care your fcking feelings"

erkölcsi hulla 2017.03.12. 11:37:06

@erkölcsi hulla: Helyesbítek: Brit, és a neve Milo Yiannopoulos...keverem a 22-es csapdája egyik karakterével.

2017.03.12. 13:12:16

@erkölcsi hulla: igen, ismerem, mostanában Amerikában borította ki a feministákat liberális egyetemeken tartott beszédeivel. Jó arc :)
Az a vicc, hogy Milo homokos, de a feministák, liberálisok csuklóból lehomofóbozták.

Voznyák Pista2 2017.03.12. 16:24:55

@karandash:

" lényeget írom, hogy te is értsd: egy nő minden libidóját elveszti, ha elkezdesz házitündérkedni neki."

Ebben maximálisan egyetértek.
De én arra céloztam, hogy ebben a nagy emancipált világban szó nem esik arról, hogy a nő hogyan tudja segíteni a férje munkáját, pl. ha a férje vállalkozása tartja fenn a családot.
Magyarországon szerintem nem honosodott meg a takarítgató férfi típusa, én legalábbis a környezetemben ilyet nem láttam. A magyar lányok ennél azért jobban ragaszkodnak a nemi szerepekhez.

2017.03.12. 17:31:14

Én többet főzök otthon, mint a feleségem, többet vasalok, mint a feleségem, a takarításban is részt veszek. Mégis szar a szex.

Sok nő írja, mondja, hogy FÉRFIra vágyik, nincsenek már FÉRFIak. Olyan, aki a sármjával, a kisugárzásával megbabonázza, leveszi őt a lábáról, akivel lehet menőzni a barátnők előtt. Amíg össze nem házasodnak, addig legyen ilyen, utána viszont legyen házias, gyerekszerető, más nőre rá se nézzen. Mindegy milyen ronda egy nő, ilyen pasit akar.

Sadist 2017.03.12. 22:57:23

Most akkor mi van? Először azt írod, hogy a több házimunka miatt kevesebb a szex, aztán meg azt, hogy több.

Sadist 2017.03.12. 23:15:06

@roli101: "Én többet főzök otthon, mint a feleségem, többet vasalok, mint a feleségem, a takarításban is részt veszek. Mégis szar a szex."

Nem mégis, hanem emiatt.

"Sok nő írja, mondja, hogy FÉRFIra vágyik, nincsenek már FÉRFIak. Olyan, aki a sármjával, a kisugárzásával megbabonázza, leveszi őt a lábáról, akivel lehet menőzni a barátnők előtt."

Dehogynem van, csak nagyon kevés. A rossz hír pedig az, hogy a feleséged számára nem te vagy a nagybetűs Férfi.
Neked is végre az asztalra kellene csapnod, mint Marlon Brandonak, nem pedig a házimunkával kasztrálnod magad: www.youtube.com/watch?v=Napj_I8kdHY

"Amíg össze nem házasodnak, addig legyen ilyen, utána viszont legyen házias, gyerekszerető, más nőre rá se nézzen."

Dehogy akarnak házias, gyerekszerető, hűséges férfit. A nőkben kétféle ösztön dolgozik, az egyik azt akarja, hogy a legjobb genetikájú hímtől essenek teherbe, a másik meg azt, hogy a leggondoskodóbb férfi segítsen felnevelni. A kettő együtt persze nem szokott meglenni egy férfiben. Az előbbivel falat kaparósan kefélnek, utóbbival meg együtt élnek és élvezik a felerezsi előnyeit. Nyugodtan élhetsz a gyanúval, hogy a feleséged mással kefél. Ha van gyereketek, egy apasági teszt sem ártana.
süti beállítások módosítása