Milyen állat személyiséged szimbóluma?
2017. augusztus 11. írta: 7köznapi pszichológia tesztek

Milyen állat személyiséged szimbóluma?

 

A következő teszt saját önismeretünkhöz vihet minket közelebb. Gondolataink, reakcióink, véleményeink kivetíthetőek szimbólumok szintjén, így a teszt kitöltésével megtudhatod, a te személyiséged milyen állat képében jeleníthető meg. 

Gondoljunk bármilyen állatra, biztosan be fog ugrani pár olyan tulajdonság, amely sztereotípiaként él a köztudatban. A gepárd gyors, az oroszlán erős, a róka ravasz, míg a madár szabad. Ugyanezek a tulajdonságok szólások és közmondások szintjén is megtalálhatóak, amiket emberek viselkedésének leírásakor is gyakran használunk.

Nem hiába tehát, hogy bizonyos tulajdonságok, személyiségvonások kivetíthetőek szimbólum formájában egy állat képére.

A kitöltés során nem csak arra érdmes odafigyelnünk, hogy milyen állatot kaptunk eredményként, hanem azt is, hogy ha szabadon választunk, mi, itt és most milyen állatnak érezzük magunkat. És talán ami még fontosabb, hogy figyeljük meg, a jövőben milyen állattá szeretnénk válni? Ugyanazok maradnánk, amik most vagyunk? Netán elhagynánk tulajdonságokat, és vágyunk más dolgok megszerzésére?

Önismeretre fel!

 

(A teszt forrása: HVG extra Pszichológia Teszt)

https://www.tryinteract.com/share/quiz/598ddf52f2d2b30011d92f0e

A bejegyzés trackback címe:

https://7koznapi.blog.hu/api/trackback/id/tr5312740696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása