Miért vonz a "rossz fiú"?
2018. január 15. írta: Vén Betti

Miért vonz a "rossz fiú"?

222.jpgA dominancia annyira az életünk, szociális, társas kapcsolataink természetes velejárója, hogy észre sem vesszük jelenlétét. Ugyanakkor, ha készítenénk magunknak egy listát a környezetünkben lévő emberekről – barátokat, családtagokat, munkatársakat belevonva -, és összeírnánk, hogy kivel milyen viszonyban vagyunk, alárendeltek vagy domináns szerepet töltünk-e be, meglepődve tapasztalnánk, hogy a válasz nagy százalékban megegyezne. Általában nem gondolkodunk arról, hogy az emberekkel folytatott mindennapos interakcióink során milyen szerepet töltünk be. Az igazság azonban az, hogy a dominancia áthatja hétköznapjaink sok aspektusát.

A házastársak, vagy párkapcsolatban élők dominanciája fontos, de alulértékelt jelenség. Ha végiggondoljuk, a legstabilabbnak tűnő kapcsolatok tűnnek úgy, hogy azokban a dominancia az elejétől kezdve egyértelmű. Az igazán domináns partner minden döntést meghoz egy kapcsolatban, onnantól kezdve, hogy melyik csatornát nézzék este a tévében, odáig, hogy mi legyen a nyaralás úti célja, amelybe az alárendelt fél beleegyezik és vállalja a támogató szerepet. Ha a házasságtól nem várjuk el, hogy az egy örökké tartó szenvedélyes szerelem legyen, hanem törekszünk arra, hogy egy stabil partnerkapcsolatban éljünk, amely valójában egy közös vállalkozás, - a gyerekek nevelésével, a házimunkával együtt, ami lehetővé teszi, hogy támogassuk egymást karrierünk építésében -  a nem vitatott, tisztázott dominancia biztosan a legjobb eredményt garantálja.  

 A domináns viselkedés és az elégedettség a párkapcsolatokban

A domináns viselkedés és a hátterében meghúzódó motivációk teóriája magyarázatot ad a párkapcsolatokban működő minőségekre. Az uralkodóan viselkedő személy az irányításra, befolyásra, a másik feletti hatalomra törekszik. Ha őt kérdezzük, ő önmagát asszertívnek, önbizalommal telinek, erősnek és kompetensnek érzékeli. A dimenzió másik pólusán az alárendelt viselkedés áll. A domináns viselkedés ellentéteként az engedékenység olyan viselkedéseket jelöl, amelyek visszavonják az irányítást és átruházzák a hatalmat a másikra. Az alázatosan viselkedő személy tehetetlennek, inkompetensnek tűnik a kapcsolatban. Ez azonban hatással van mindkét fél elégedettségére.

dominant_partner.jpg

  • Általában elmondható, hogy az egyik fél domináns viselkedése miatt a másik fél kevésbé elégedett a kapcsolattal.
  • Ha a nem domináns fél érzékeli saját autonómiájának sérülését, amelyet a partner domináns viselkedése idéz elő, akkor az negatívan hat a kapcsolattal való elégedettségére.
  • A domináns magatartás a másik személy autonómiájára akkor is negatív hatással van, ha mindkét fél domináns.
  • A partner domináns magatartása minden esetben a másik autonómiájának csökkenésével és a személy önállóságában bekövetkező negatív hatás fokozódásával társul.

De miért választanak egyesek domináns partnert maguk mellé?

8aef50e574dc0fdb1500c2f9afca5cd0.jpg

Vajon egy olyan férfihoz/nőhöz vonzódsz, aki parancsoló, erőteljes, meggyőző?  Vagy inkább egy olyan társat képzelsz magad mellé, aki kevésbé irányító? A válaszod valószínűleg függ a nemedtől és a személyiségedtől is. A sztereotípiák szerint a nők nagy része kedveli a „rossz fiúkat” (hasonlóan, sok férfi szereti a „rossz lányokat”). 

Számos módja van annak, ahogyan a domináns személy erőfölénnyel bírhat, de legtöbbször a határozottsággal, az irányítással és a vezetői felelősségvállalással azonosítják személyiségjellemzőit.

Az evolúciós pszichológusok szerint a nők inkább az uralkodó partnereket részesítik előnyben, hiszen ezek a férfiak kiváló génekkel rendelkeznek. (A nők a menstruációs ciklusok legtermékenyebb napján a domináns férfiakat preferálják. )

Új kutatások túlmutatnak az evolúciós pszichológia magyarázatain, és különös figyelmet fordítanak arra, hogy az egyéni személyiségjegyek hogyan befolyásolják az uralkodó partner preferenciáját. A kutatók feltételezték, hogy a változatosságot kedvelő emberek egy kedves, de passzív, „unalmasnak” tűnő partner helyett a dominanciát fogják keresni. A szenzációhajhász, intenzív érzelmeket kedvelők – a változatos, újszerű, összetett, és intenzív érzelmeket és tapasztalatokat preferálók – különösen a domináns partnert részesítik előnyben. Arra is kíváncsiak voltak, hogy a szorongás, kifejezetten a nők esetében, befolyásolhatja-e ezeket a preferenciákat.

Egy felmérésben 172 felnőtt vett részt, személyiségteszteket kellett kitölteniük. A résztvevők értékelték, hogy mennyire egyezik a véleményük olyan kijelentésekkel, mint pl. „Egy nagyon kedves férfi/nő gyakran unalmas.”, „Tetszik, ha egy férfi/nő vezető szerepet tölt be a kapcsolatunkban.”, „Vonzódom a kezdeményező nők/férfiak iránt.” A tesztek négy skálán mérték a különböző vonásokat:

  •  Izgalom- és kalandkeresés: a félelem nélküli viselkedésre való hajlam, mint pl. a hegymászás.
  • Gátlástalanság: impulzív viselkedés, mint a kábítószer- vagy alkoholfogyasztás.
  • Tapasztalatgyűjtés: kevésbé kockázatos, de izgalmas, új élmények szerzése, mint pl. az utazás.
  • Unalomra való érzékenység: mennyire van szüksége az illetőnek másokra/tevékenységekre, hogy ne unatkozzon.

Az eredmények azt mutatják, hogy az intenzív érzelmi életet kedvelők mindkét nemnél a dominánsabb partnert részesítik előnyben. Azok, akik könnyen unatkoznak és szeretik az impulzív viselkedést, ők szintén jobban preferálják a domináns partnereket. Az ilyen párok feltehetőleg olyan izgalmat adhatnak, amelyek ösztönzőleg hatnak.  

A kutatók megvizsgálták a résztvevők általános aggodalmait is. Azt feltételezték, hogy a rendkívül szorongó nők különösen preferálják a domináns férfiakat, az általuk kínált védelem miatt. Az eredmények alapján azok a nők kedvelik az uralkodó partnereket, akik könnyen unatkoznak, akiknek vonzó a gátlásnélküliség, valamint a szorongó nők egy része is szereti a domináns partnert. Ezek a tulajdonságok teljesen függetlenek egymástól, amelyből jól látszik, hogy teljesen más motivációk vezérlik a nőket a domináns partnerek keresésére.

A szorongó nők kétféleképpen küzdenek meg a szorongásukkal: egyesek valóban erőfölényt keresnek a férfiban a védelemért. Míg mások, különösen azok, akik új és izgalmas élményeket keresnek, megpróbálják kompenzálni szorongásukat egy non-konformista életstílussal, amely új tapasztalatokat, például utazási vagy művészeti törekvéseket igényel. Ezek a nők viszont éppen kerülik a domináns férfit, aki esetleg megpróbálná őket kontrollálni, korlátozni a tapasztalatszerzésben.

Bár lehet némi igazság abban a sztereotípiában, hogy a nők a „rosszfiúkat” szeretik, az igazi kép láthatólag ennél sokkal árnyaltabb.

Ha érdekel a pszichológia közérthető nyelven, csatlakozz hozzánk a 7köznapi pszichológia Facebook oldalán. 

Forrás:

  • Bryan, A. D., Webster, G. D., & Mahaffey, A. L. (2011). The big, the rich, and the powerful: Physical, financial, and social dimensions of dominance in mating and attractionPersonality and Social Psychology Bulletin, 37, 365–382.
  • Sadalla, E. K.,Kenrick,D. T.,&Vershure, B. (1987).Dominance and heterosexual attraction. Journal of Personality and Social Psychology, 52, 730–738.
  •  Snyder, J. K., Kirkpatrick, L. A., & Barrett, H. C. (2008). The dominance dilemma: Do women really prefer dominant mates? Personal Relationships, 15, 425–444.
  • Why some us seek dominant partners?

A bejegyzés trackback címe:

https://7koznapi.blog.hu/api/trackback/id/tr7413577657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Harvey Weinstein 2018.01.16. 12:39:26

Azert hogy 30 evvel kesobb, amikor mar senkinek nem kellenek, kitalalt szexualis zaklatassal turnezanak.

Szarazinda 2018.01.16. 14:06:23

Atyaisten, már megint egy populáris pszichológia szar. A kép árnyaltabb, mint, hogy a csajok a rossz fiúkat szeretik? Hát annál is zilliószor árnyaltabb, mint ami itt össze van hordva. Tényleg nem értem (illetve dehogynem, csak k*vára idegesít), hogy manapság az összes tucatbriginorbiricsiniki harmincas akkora önjelölt pszichológus, hogy Zimbardót már húzom is le a retyón. Amikor a félművelt tömeg azt hiszi, hogy tud vaéamit. Na annál nincs szörnyűbb, ez a sok pop science pszichológiai szar pont nekik szól. Lehet miről dumcsizni cigiszünetben a multiszékház előtt, jaaaaaj, a Niki annyira bordi, tipikus. cikről csak anyit, hogy mindez ennél sokkal összetettebb, sokan dominánsak bizonyos, vagy bizonyos típusú kapcsolatban pl., erről egy szó nem esik. A domináns és a szubmisszív viselkedés mögötti valóságról, ami nagyon-nagyon különböző lehet kívülről azonos "tünetek" mellett is, ésatöbbi. Tényleg elegem van ebből a "érdekel-a-pszichológia" tömegből.

haXXor 2018.01.16. 16:42:55

A nők a menstruációs ciklusok legtermékenyebb napján a domináns férfiakat preferálják - > ez ugye pusztán a jobb (maszkulin) génállomány miatt van. Nem a termékenyítés, hanem az utód minősége az ok inkább.

Viszont a rekordhosszú gyermeknevelés miatt csak a megtermékenyítéshez keresik az ilyen partnert, a neveléshez inkább a 'nőies', alacsonyabb tesztoszteron szintű embert szeretnék (nála kisebb az esély arra, hogy lelép a nevelés alatt egy másik nő miatt -> röviden, várhatóan hűségesebb lesz és a kiszolgáltatott időszakban jobban biztosítja az életben maradást)

Up! 2018.01.16. 16:53:09

Vissza kellett tekernem az elejére, hogy leellenőrizzem, tényleg nő írta-e a posztot... :)

2018.01.16. 17:45:29

Háát... lehet, hogy a férfi a férfiak között domináns, de ha egy kapcsolatban a nő választ (márpedig ez a legtöbbször így van) onnantól a nő a domináns fél a kapcsolatban. A tű a six apples.

Up! 2018.01.16. 18:07:07

@Womb Raider: Két dolgot összemosol, mintha az egyik a másikból következne. Valóban a nő választ, de a dominánsabb férfit. Ha elveszti ezt a dominanciát, akkor az érdeklődést is, és választ egy másik dominánsabbat.

Még mielőtt valaki beleköt: statisztikailag van így és nem minden egyes esetben...

2018.01.16. 18:18:00

@Up!: ) A pasi akkor is csak másodhegedűs a kapcsolatban..
Egyébként furi, hogy mi nők folyton a domináns pasikkal termékenyíttetjük meg a petesejtjeinket, de az utódok továbbra is hasonló eloszlásban lesznek dominánsak és szimpla falkatagok. Nincsenek egyetemesen domináns gének, amik lassan felszaporodnának a férfiak körében? Vagy minden kornak megvannak a sajátságos alfahímei? Vagy egyáltalán... vannak-e olyan férfiak, akik bármikor képesek beporozni a tetszőleges virágot? Mert szerintem ahány nő, annyi "domináns" férfi..

Up! 2018.01.16. 20:36:05

@Womb Raider: "A pasi akkor is csak másodhegedűs a kapcsolatban."
Tévedés! :)
De annyiban igazad van, hogy sok kapcsolatban így van. Elképzelhető, hogy emiatt magas (50% körüli) a válással végződő házasságok száma.

Egyébként meg a véleményed tükrében elég viccesen hangzik a feministák által hangoztatott elnyomó férfi társadalom... :)

Levi Eger 2018.01.16. 22:42:59

Womb Raider azt írja magáról, hogy az ő pasija mindig csak másodhegedűs a kapcsolatban. Ez azt jelenti, hogy womb raider mindig a férfi szerepet akarja játszani, és így a pasijának nem marad más, mint a női szerep. Erre lehet büszkének lenni, de nekem inkább szánalmasnak tűnik az ilyen "erős" vagy inkább folyton erősködő nő.

A nők állandóan a dominanciáról írnak, hogy ők milyen dominánsak minden kapcsolatban, erről szól majdnem minden cikk amit manapság nők írnak. Azt nem írják bele ezekbe az írásokba, hogy azért akarnak nyíltan vagy titokban dominálni, hogy anyagilag kihasználhassák a férfiakat. Dehogy is választanak domináns pasikat, azokkal nem tudnának mihez kezdeni, sokkal inkább olyanokat, akiket kihasználhatnak arra hivatkozva, hogy ők mennyire dominánsak, milyen ravaszak és erősek. De valójában csak a férfiak naivak, hogy hagyják ezt, mert nem tudják elképzelni, hogy lehet egy ember, akit ő kedvesnek és finomnak és érzékenynek akar látni, ennyire számító és érzéketlen és kegyetlen. Tehát a férfiak túlbecsülik a nőket, nem tudják elképzelni mennyire önzők és primitívek a nők, és ezt a naiv bizalmat használja ki a nők legnagyobb része a saját céljaira.

A rossz fiúkba azért lesznek a nők szerelmesek, mert őket nem tudják kutyaként használni. De a rossz fiúk nagy része valóban rossz, agyilag beteg, úgyhogy ennek a vége is csak csalódás lehet. Aztán megy a sírás, hogy milyen rosszak a rossz fiúk, meg milyen rosszak a jófiúk.
De ez mit sem számít, legalább van mire fogni, hogy miért is kell semmibe venni a férfiakat, akik nem is valók másra, mint hogy a nők pénztárcái és kiszolgálói legyenek.

Ha ez boldogítja a nőket...

fidesz maszop dk egykutya 2018.01.17. 00:03:49

@Womb Raider: nincs domináns gén. Önbizalomra (dominanciára) nevelődés van, ami néha sikerül néha nem...

2018.01.17. 06:18:26

@fidesz maszop dk egykutya: Ezzel azért vitatkoznék... a dominancia egyik feltétele lehet a testalkat, erőnlét (a túlélő típus, aki 130 kg és fél kézzel lóbálja a másfél méteres kardot) manapság a "szép" férfi, aki a jó megjelenéséből erőt merít és magabiztos, laza (ezek mind térben és időben lokális , de egyértelműen genetikusan kódolt "erőforrások"
Meg nyilván lehet személyiségéből fakadóan lehengerlő, domináns... szóval azt akarom jó bénán elmondani, hogy különböző nők más és más tpusú férfiakat tartanak "dominánsnak" illetve választanak maguk mellé. (Vadászva a génjeikre. Meg a mémjeikre, hogy az utódjukat is olyan domináns férfivé neveljék, mint ők maguk)
@Levi Eger: Nem értetted... talán azért, mert se domináns, se rossz fiú nem vagy.
@Up!: A kettőnek nem sok köze van egymáshoz.

2018.01.17. 06:31:10

@Levi Eger: Annyira cuki, amúgy, hogy milyen véresen komolyan veszed ezt a ki ki felett dominál dolgot. Csak arra próbáltam utalni, hogy (tetszik, vagy sem) alapvetően a nők választanak . Ám nem azért, hogy legyen kihez képest dominánsnak érezniük magukat.. van, aki azért, hogy olyan társa legyen, aki kiegészíti, akivel együtt még nagyobb biztonságot teremthet, akivel együtt több...ha érted.
Másrészt... érdemes lenne a kapcsolaton kívüli dominanciát külön tárgyalnia a kapcsolaton belüli szerepek elemzésétől.

Végül..egy stabil, értékes, hosszú kapcsolatban nincs alá-fölérendeltség. Csak együtt, vállt vállnak vetve. Még ha ez talán olyan avíttas, korszerűtlen, divatjamúltnak is hat.

fidesz maszop dk egykutya 2018.01.17. 08:04:40

@Womb Raider: nem igazán. Én magas vagyok, férfias alkatú, és ha annyit ennék a 130 kiló is meglenne :) . Férfias dolgokat csinálok, elég bátor tudok lenni, de ezt nem reklámozom, nincs kirakatban, a neveltetésem miatt, ezért nem vagyok domináns rosszfiú, pedig rám nézve sokan ezt várják, hanem inkább magányos farkas. Más neveléssel lehettem volna rosszfiú, ahogy sok vézna gyerek, vagy épp terhes asszonynak kinéző férfi.

2018.01.17. 09:33:55

@fidesz maszop dk egykutya: Jó, de talán nem lövök nagyon mellé, ha arra tippelk, hogy azért volt nő, aki téged választott.
Próbálj már elvonatkoztatni attól, hogy te miként ítéled meg, miként látod magad. (és persze másokat) Nincsenek etalon "rosszfiúk" és nincsenek etalon "domináns pasik" vagy etalon "alfa hímek" Már csak azért sem, mert néhány (legalábbis számomra nem elhanyagolható" tulajdonság csak 'lakva' tapasztalható, fedezhető fel. Hogy ne tűnjön ez olyan ködösnek... egy barátnőm, akivel egészen régen ismertük egymást és néha össze is jöttünk dumálni, meg masszíroztatni, szaunázni, na ő férjhez ment egy egészen mezei megjelenésű, de elbűvölő stílusú pasihoz. Persze még így is átlagosnak tűnt az összkép. A csajszi viszont teljesen kivirult mellette és totál bele volt (és van ma is) zúgva. A titok nyitja (nyilván rájöttél) a szex. A srác szerintem olyan, amilyennek minden nő elképzeli az 'igazit'. Vagy legalábbis a legtöbb. Ezek mind olyan dolgok, amik sokat nyomnak a latban, de elsőre, sőt, sokadjára sem biztos, hogy felfedezed a célszemélyen. Meg olyan is van, hogy a látszat csal.. a csomagolás silány árut rejt. Akárhogyan is legyen, én nem nagyon látom értelmét a tipizálásnak , se annak, hogy definiáljuk az univerzális nyerő típust. Nincs és nem is volt.

Levi Eger 2018.01.17. 10:49:15

@Womb Raider: te veszed véresen komolyan ezt a dominancia dolgot, mivel ettől függ a megélhetésed, a férfiakból élsz, akiket kihasználsz. Nekem ez szánalmas, hogy ezt csinálod, és még inkább hogy próbálod leplezni és megmagyarázni, mert ezzel is hülyének nézed a férfiakat, akikre nem tudsz felnézni, így pedig igazán nőnek sem tudod magad érezni, csak olyan férfi-nőnek. De az a te problémád, így is kényelmesen ellehetsz az önző kis korlátolt világodban.
Testileg pedig nincs egyenrangúság, mint ahogy a fej sem egyenrangú a seggel, csak mindkettőre szükség van.

Up! 2018.01.17. 11:01:54

@Womb Raider: "Végül..egy stabil, értékes, hosszú kapcsolatban nincs alá-fölérendeltség. Csak együtt, vállt vállnak vetve. Még ha ez talán olyan avíttas, korszerűtlen, divatjamúltnak is hat."

Az emberi lét minden területét átszövi a hierarchia. Az ez ellen irányuló kísérletek rendre megbuktak a történelem folyamán. Nem beszélve arról, hogy ott is hierarchikus szerveződés volt.
Miért akarja minden nő elhinni, hogy a társas kapcsolatok kivételek? Tudom, hogy a mainstream média ezt szajkózza, de ettől ez még csak nagyon kis százalékban működőképes!

De mivel engem nem érdekel, hogy milyen "hercegnő" mentalitással rendelkezel, pláne nem akarok sok időt rászánni a meggyőzésedre, még egy utolsó gondolat:
Egy kapcsolatban MINDIG az a másodhegedűs, akinek nagyobb szüksége van a másikra. Nincs olyan, hogy mindig a pasi a másodhegedűs. Legalábbis nem a nemtől függ. Ez egy azért is fontos szabály, mert nem csak a párkapcsolatokra, hanem az emberi élet minden kapcsolatára igaz. Párkapcsolat, üzleti kapcsolat... egykutya.

Na, részemről ennyi! :)

Mi0 2018.01.17. 11:20:39

@Womb Raider: Egyetértek és szerintem kizárólag a párkapcsolaton belüli kontextusban értelmezhető a dominancia és alárendeltség. Az emberi társadalom túl bonyolult, többszörösen rétegzett és keresztrétegzett ahhoz hogy a hasonló, farkasfalkákra jellemző etológiai fogalmakat ráhúzhassuk; nincsenek „domináns hímek” az embereknél. Aki domináns alfahím a romkocsmában az az valószínűleg nem lesz az a Tudományos Akadémián, aki a Tudományos Akadémián domináns az nem lesz az a konditeremben, és aki alfahím a konditeremben az nem lesz az a romkocsmában. Úgyhogy ha mutat valaki egy „domináns hímet”, kapásból felsorolok 128 szituációt ahol ez totálisan megdől.

Up! 2018.01.17. 14:58:35

@Mi0: Attól abban a környezetben még ő lesz az "alfa", és ott kell neki annak lennie, hiszen a "célcsoportja" is valószínűleg ott van.
Megfordítva: ha egy nőtől megkérdezik, hogy milyen pasit kedvel, akkor ő is valószínűleg abban a körben gondolkodik, amiben mozog/él.
És bezárult a kör.

2018.01.17. 18:54:29

@Levi Eger: " te veszed véresen komolyan ezt a dominancia dolgot, mivel ettől függ a megélhetésed, a férfiakból élsz, akiket kihasználsz. Nekem ez szánalmas, "

Hmm... tedd le a poharat, már látomásaid vannak. Túlságosan sokat látsz bele abba, amit írtam :) Talán a saját tapasztalataid befolyásolják, "dominálják" a véleményed? Kihasználtak és eldobtak? Szegény-szegény kleenex-boy. A szánalmas ebből fakadóan te vagy.

Annyira lehangoló vagy, az utánad síránkozó-gyalázkodó hozzászólóval egyetemben. Kiknek bajszán nem billeg morzsa :) a lemaradott-hátrahagyott omegák.
Hercegnő mentalitás, élősködés... Ha nem próbálnátok a saját kudarcaitok és csalódásaitok okait a nők térfelére tolni folyton, ha nem tekintenétek minden nőnemű lényt legyőzendő ("Meghódítom ezt a nőt, ELVESZEM feleségül) ellenfélnek, talán még azt is felfedezhetnétek, hogy együtt egy nővel sokkal többek lehettek...

2018.01.17. 19:00:14

@Up!: Nem érted... egy adott férfi csoportból választó nők nem feltétlen ugyanazon férfiakat fogják alfának látni és nem ugyanazokat választják.
Itt spontán/véletlenszerűen létrejött és nem célirányosan összeválogatott férfiak/nők csoportjairól beszélek.
Vagy fogalmazzunk máshogy... akinek sikerül párt találni és utódokat nemzenie, az sikeres..és sokan vannak ilyenek.

fidesz maszop dk egykutya 2018.01.17. 19:04:31

@Womb Raider: volt, de kevés. Az egyik pl "a profilképedből meg amikor először láttalak, egy görög félistennek hittelek, pedig egy nagyon aranyos kedves pasi vagy, ami nem annyira vonzó, legyél már kicsit vagányabb, pasisabb, vegyél már pasis autót!".

Levi Eger 2018.01.17. 19:27:25

@Womb Raider: kopj már le rólam, minél többet beszélsz, annál ostobábbnak látszol. Ne erőlködj, nem foglak feleségül venni

2018.01.18. 07:04:40

@Levi Eger: :))))) Nem erőlködöm, csak szórakoztatsz, olyan vagy, mint a mopszom. Harcias-haragos, de ha megsimogatom, örömében lóg a nyelve és a farkát csóválja.. Feleségül venni? Ugyan, kicsi fiú, nem egy ligában játszunk.
@fidesz maszop dk egykutya: hmmm.. én a régimódi, fésztufész partnerkeresésben hiszek csak és a lassan megérlelődő, megszilárduló kapcsolatoban. Már ha egyről beszélünk. A szexuális kalandozás más tészta, bár az igazat megvallva ott is eredményesebb (de mindenképp hatékonyabb) ha élőben kontaktálsz. Amúgy fura, hogy a jelenleg aktuális generáció mennyire siet, rohan, kapkod fűhöz-fához, de végül az idő rohan el felettük.

Levi Eger 2018.01.18. 09:05:38

@Womb Raider: tényleg nem egy ligában játszunk, ebben egyetértünk. szopjad csak a kis mopszodat, az való neked, más úgyse kíváncsi rád.

2018.01.18. 09:18:40

@Levi Eger: Jajj... már látom ki is vagy. No, hess, kis fotelnáci, menj és zsidózz tovább , az a te kompetenciád.

2018.01.18. 14:16:05

@Levi Eger: Na, akkor kibontakozhatsz.
süti beállítások módosítása