A nagy boldogságteszt
2018. március 23. írta: 7köznapi pszichológia tesztek

A nagy boldogságteszt

Március 20-án ünnepeltük a Boldogság Világnapját. Kutakodtunk egy kicsit, mert kíváncsiak voltunk arra, vajon lehet-e mérni a boldogságot. Találtunk egy kérdőívet, ami megpróbálja ezt megtenni. Mindössze 29 kérdés és megtudhatod, boldog vagy-e!

A boldogságok nagyon nehéz pontszámok alapján mérni, mivel sokunknak más-más elképzelése van arról, hogy mi kell a boldog és kiegyensúlyozott élethez. Ezt a tesztet az Oxford Brookes University kutatói alakították ki, és 2002-ben publikálták a Journal of Personality and Individual Differences-ben. 

Olvasd el figyelmesen a mondatokat! Ne gondolkodj túl sokat a válaszon, nincs „jó”, vagy „rossz” válasz (sőt, még becsapós kérdés sincs…). Az első válasz, ami eszedbe jut, feltehetően a helyes gondolat! Ha egy-egy kérdést nehéznek találsz, akkor adj egy általánosabb választ, olyat, amely általában igaz Rád!

A teszt a linken elérhető.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://7koznapi.blog.hu/api/trackback/id/tr4013774658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása